Hoppa till innehåll
Media

Viimeinen eläkelaitos määräytyy hakijan työansioiden perusteella

social- och hälsovårdsministeriet
Julkaisuajankohta 13.5.2009 11.11
Tiedote -

Hallitus esittää työeläkelainsäädäntöä muutettavaksi siten, että työeläkettä koskevan asian selvittämisestä, ratkaisemisesta ja työeläkkeen maksamisesta omasta ja muiden eläkelaitosten puolesta huolehtiva ns. viimeinen eläkelaitos määräytyisi jatkossa vakuutettujen työansioiden perusteella. Viimeinen eläkelaitos olisi se, jossa työntekijällä tai yrittäjällä on ollut työansioita eniten vakuutettuna eläkkeelle jäämistä edeltäneen kahden kalenterivuoden aikana. Työeläkelakeihin tehtäisiin myös joitakin, lähinnä teknisluonteisia tarkistuksia.

Hallitus päätti asiaa koskevien lakiesitysten sisällöstä keskiviikkona 13. toukokuuta. Presidentin on tarkoitus antaa esitys eduskunnalle perjantaina. Ehdotetut lait on tarkoitetut tulemaan voimaan vuoden 2010 alusta. Viimeisen eläkelaitoksen periaatetta koskevat säännökset tulisivat kuitenkin voimaan vuoden 2012 alusta.

Viimeisen eläkelaitoksen periaate tuli voimaan 2004. Työntekijä on voinut olla eläkevakuutettuna useissa yksityisten alojen työeläkelaitoksissa. Viimeisen eläkelaitoksen määräytymistä koskevat säännökset on tarkoitus muuttaa vastaamaan nykytilanteen vaatimuksia.

Lisätietoja

Hallitussihteeri Maritta Hirvi puh. (09) 160 74338.

Tillbaka till toppen