Hoppa till innehåll
Media

Työympäristön ansiokkaita kehittäjiä palkittiin

social- och hälsovårdsministeriet
Julkaisuajankohta 13.11.2014 11.04
Tiedote -

Juha Hetemäki, Paavo Hirvikoski ja Juha Pesola saivat tänään työympäristötyön erityisansiomitalin pitkästä ja ansiokkaasta toiminnastaan työympäristön kehittämiseksi. Mitalit luovutti sosiaali- ja terveysministeri Laura Räty.

Juha Hetemäki on Skanskan talonrakentamisen toimialajohtaja, jonka johdolla Skanska julkaisi vuonna 2004 ensimmäisen valtakunnallisen työturvallisuuden toimintaohjelman Suomessa. Ohjelmaan oli koottu toimia, joilla parannetaan sekä työturvallisuutta että rakennusalan tuottavuutta. Hetemäki on edistänyt ajattelua, jonka mukaan turvallisuus ei merkitse pelkästään tapaturmattomuutta vaan myös sitä, että työt tehdään suunnitelmallisesti ja kerralla oikein.

ABB Oy:n turvallisuuspäällikkö Paavo Hirvikoski on määrätietoisesti vienyt suomalaista työturvallisuuskulttuuria eteenpäin ja toiminut työturvallisuusasioiden lähettiläänä kansainvälisestikin. Hän on ollut mukana kehittämässä kansainvälistä työturvallisuuskorttikoulutusta Suomessa ja kouluttamassa tuhansia ABB:n työntekijöitä. Hirvikoski on aktiivisesti osallistunut Työsuojelupäälliköt ry:n toimintaan ja tuonut oman kokemuksensa näin muiden käyttöön.

Työympäristöpäällikkö Juha Pesola on toiminut pitkään Metallityöväen Liitossa työturvallisuuteen, työterveyteen ja työympäristötyöhön liittyvissä tehtävissä. Hän on ollut merkittävällä tavalla kehittä-mässä teknologiateollisuuden työturvallisuutta. Pesola on Metallityöväen Liiton edustaja Hyvä työ - Pidempi työura -hankkeen johtoryhmässä. Toinen ajankohtainen hanke, jossa Pesola on mukana, on Teknologiateollisuuden työkaarimalli.

Sosiaali- ja terveysministeri luovuttaa erityisansiomitalit Tapaturmavakuutuslaitosten liiton yhteydessä toimivan työympäristömitalitoimikunnan esityksestä vuosittain. Mitalit myönnetään erityisen ansiokkaasta ja pitkäaikaisesta valtakunnallisesta työstä työympäristön kehittämiseksi.

Lisätietoja

Ylitarkastaja Keijo Korko, STM, p. 0295 163 450, [email protected]
Työturvallisuuspäällikkö Janne Sysi-aho, Tapaturmavakuutuslaitosten liitto, p. 0400 157936, [email protected]Tillbaka till toppen