Hoppa till innehåll
Statsrådet och ministerierna Media

Työeläkeote kotiin jatkossa vain joka kolmas vuosi

Social- och hälsovårdsministeriet
6.10.2011 10.33
Tiedote -

Työeläkeotteen antamiseen ja otteella näkyvien tietojen oikeellisuuden selvittämiseen ehdotetaan muutoksia. Vuodesta 2013 alkaen yksityisten alojen eläkelaitokset lähettäisivät vakuutetuille kirjallisen työeläkeotteen vain joka kolmas vuosi.

Työeläkeote on asiakirja, jonka yksityisen alan työeläkelaitokset lähettävät tällä hetkellä vuosittain työeläkevakuutetuille työntekijöille ja yrittäjille. Työeläkeotteella näkyvät työeläkettä kartuttavat ansiot ja karttuneen eläkkeen määrä. Työntekijä voi tarkistaa eläkeotteensa myös sähköisenä eläkelaitoksen verkkopalvelussa. Jos työntekijä huomaa eläkeotteen tiedoissa virheen tai puutteen, eläkelaitoksen on selvitettävä tietojen oikeellisuus.

Eläkelaitoksella olisi jatkossa velvollisuus selvittää otteella näkyvien tietojen oikeellisuus takautuvasti kuuden vuoden ajalta. Näin varmistetaan se, että työntekijällä olisi vähintään kaksi kertaa mahdollisuus tarkistaa jokaisen vuoden ansiotiedot ja pyytää selvitystä otteella näkyviin tietoihin. Tällä hetkellä selvitysvelvollisuus on rajattu viiteen vuoteen.

Työeläkeotetta koskevat säännökset sitovat vain yksityisten alojen työeläkelaitoksia. Ensi vuodesta lähtien työeläkeotteella näkyvät kuitenkin myös valtion, kunnan ja kirkon palveluksesta maksetut, eläkettä kartuttavat ansiot.

Hallitus päätti lakiesityksen sisällöstä torstaina 6. lokakuuta. Tasavallan presidentin on tarkoitus antaa laki eduskunnalle perjantaina. Lait tulisivat voimaan 1. tammikuuta 2012.

Lisätietoahallitussihteeri Inka Hassinen, p. 09 160 73140, [email protected]

Muualla palvelussamme

Työeläkevakuutus kaikille yli 18-vuotiaille työntekijöille

Tillbaka till toppen