Hoppa till innehåll
Media

Pohjanmaan pelastushelikopteritoiminta voinee jatkua

social- och hälsovårdsministeriet
Julkaisuajankohta 21.1.2010 11.11
Tiedote -

Sosiaalipoliittinen ministeriryhmä on päättänyt esittää valtioneuvostolle, että Pohjanmaan pelastushelikopterin tuki ry:lle myönnetään avustusta vuodelle 2010 lääkäri- ja pelastushelikopteritoimintaan Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä. Esitys on Raha-automaattiyhdistyksen hallituksen ehdotuksen mukainen.

Avustuspäätös on ehdollinen ja edellyttää RAY:n hyväksymää selvitystä vuoden 2009 toiminnasta.

Lisäksi edellytetään, että ensihoidon järjestämisestä annetaan selvitys, jossa osoitetaan, että vaativalle ensihoidolle asetetut kriteerit täyttyvät. Toiminnan on myös vastattava muiden sairaanhoitopiirien ympärivuorokautista ensihoitolääkäripäivystystä.

RAY:n avustus on tarkoitettu lentotoiminnan kuluihin. Sen maksamisen edellytyksenä on, että sairaanhoitopiiri kattaa lääkinnälliset kustannukset. Avustusta voidaan käyttää myös vuoden 2009 lentotoiminnan kuluihin.

Taustaa

RAY on 17.12.2009 keskeyttänyt Pohjanmaan pelastushelikopterin tuki ry:n tuen vuodelta 2009 väärinkäytösepäilyjen vuoksi. Esitutkinta on kesken.

Lisätietoja

Ylitarkastaja Markus Seppelin, STM, puh. 050 5120674 Muualla verkossa PETE:n toiminta RAY-avustusehtojen vastaista (RAY:n tiedote 20.1.2010)

 

Tillbaka till toppen