Hoppa till innehåll
Media

Sote-järjestämislain esitysluonnos lausuntokierrokselle

social- och hälsovårdsministeriet
Julkaisuajankohta 18.8.2014 13.49
Tiedote -

Sosiaali- ja terveysministeriö lähettää esitysluonnoksen sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämis-laiksi lausunnolle 18. elokuuta 2014. Lausunnot pitää jättää sosiaali- ja terveysministeriöön viimeistään 14. lokakuuta 2014.

Lausunnot tulee toimittaa sosiaali- ja terveysministeriöön sähköisellä kyselylomakkeella. Lomakkeessa on kohdennettuja kysymyksiä hallituksen esitysluonnoksesta. Kyselyyn annettuja vastauksia on mahdollista perustella, minkä lisäksi kyselyyn on varattu runsaasti tilaa vapaamuotoiselle kommentoinnille.

Sosiaali- ja terveysministeriö lähettää lausuntopyyntöön liittyvän sähköisen kyselylinkin kunnille ja muille sosiaali- ja terveydenhuollon toimijoille. Lisäksi linkki löytyy lausuntopyyntölomakkeesta ja ministeriön internetsivulta www.stm.fi/sote-uudistus. Samaisesta osoitteesta löytyy myös lisätietoa ja tukimateriaalia lausuntojen tekemisen tueksi. Lausuntopyyntöön voi vastata suomeksi tai ruotsiksi.

Uudistuksen yhteydessä perustettavat sosiaali- ja terveysalueet ja niihin kuuluvat kunnat säädetään lailla. Sen vuoksi kunnilta kysytään lausuntopyynnössä kantaa siihen, mihin viidestä perustettavasta sosiaali- ja terveysalueesta sen tulisi sijoittua.

Sote-alueisiin kuuluvista kunnista sekä siirtymäkauden henkilöstö- ja omaisuusjärjestelyistä säädetään erillisellä ns. voimaanpanolailla, joka sisältyy lausunnoilla olevaan lakiesityskokonaisuuteen.

Annetut vastaukset ovat julkisia. Ministeriö julkaisee ensimmäisen lausuntoyhteenvedon saaduista kannanotoista mahdollisimman pian lausuntopyyntöajan päätyttyä. Hallituksen lakiesitys viimeistellään saatujen lausuntojen perusteella. Eduskunnalle lakiesitys annetaan marraskuussa 2014.

Ministeri Huovinen maakuntakierrokselle

Ministeriö järjestää peruspalveluministeri Susanna Huovisen johdolla syys-lokakuun aikana kunnan sekä sosiaali- ja terveydenhuollon edustajille keskustelutilaisuuksia seuraavissa kaupungeissa: Helsinki 2.9., Mäntsälä 18.9., Oulu 23.9., Hämeenlinna 1.10., Kokkola 3.10., Jyväskylä 6.10. ja Kouvola 7.10.

Sote-järjestämislain on tarkoitus tulla voimaan alkuvuodesta 2015. Sosiaali- ja terveysalueet aloittavat toimintansa viimeistään 1.1.2017.

Lisätietoa:

kansliapäällikkö Päivi Sillanaukee, p. 02951 63356
osastopäällikkö Kirsi Varhila, p. 02951 63338
hallitusneuvos Pekka Järvinen, p. 02951 63367
hallitusneuvos Päivi Salo, p. 02951 63113

sähköpostiosoitteet ovat muotoa: [email protected]


Liitteet

Lausuntopyyntö (pdf, 226.6 kB )

Esitysluonnos sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislaista (pdf, 1204.5 kB )

Sote-uudistus; lain keskeinen sisaltö, ppt (pdf, 426 kB )

Tiivistelma lakiehdotuksesta (pdf, 250 kB )

 


Muualla palvelussamme

Usein kysyttyä

Sote-sanasto

 

 

Susanna Huovinen
Tillbaka till toppen