Hoppa till innehåll
Statsrådet och ministerierna Media

Uusi kierros Suomen perheliikuntamyönteisin kunta -kilpailuun

Opetus- ja kulttuuriministeriöSosiaali- ja terveysministeriö
25.9.2017 12.00
Uutinen

Sosiaali- ja terveysministeriö ja opetus- ja kulttuuriministeriö järjestävät Suomen perheliikuntamyönteisin kunta -kilpailussa täydentävän kierroksen 25.9.–19.10. Ensimmäinen kierros käynnistettiin kesäkuussa silloisen perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehulan ja eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terhon haastaessa yhdessä Suomen Kuntaliiton ja Suomen Olympiakomitean kanssa kunnat mukaan kilpailuun.

Kilpailun tarkoituksena on etsiä esimerkkejä hyvin toimivista ja edullisista lapsiperheiden liikuntamahdollisuuksista ja tuoda esiin parhaimpia malleja eri puolilta Suomea. Kilpailu on osa ministeriöiden Liikkuva lapsuus -yhteistyölupausta ja Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa.

Ensimmäisen kierroksen alueelliset kunniamaininnat perheliikuntamyönteisyydestä jaetaan kunnille alkusyksyllä hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen aluekierroksella. Molemmille kilpailukierroksille osallistuvien kuntien joukosta valitaan myöhemmin syksyllä kolme valtakunnallisesti ansioituneinta kuntaa.
 
Lasten ja lapsiperheiden mahdollisuuksissa liikkua on suuria eroja riippuen asuinkunnasta. Kilpailu toteutetaan useampana vuonna eri teemoin. Vuoden 2017 teema on perheliikunta.

Lisätietoja:

johtaja Tiina Kivisaari, OKM, p. 0295 330178
ylitarkastaja Mari Miettinen, STM, p. 02951 63333

aluehallintouudistus alueuudistus-arkisto reformit sote-uudistus
Tillbaka till toppen