Hoppa till innehåll
Statsrådet och ministerierna Media

Ny omgång av tävlingen om vilken kommun i Finland som är bäst på att främja familjemotion

Social- och hälsovårdsministerietUndervisnings- och kulturministeriet
25.9.2017 12.00
Nyhet

Social- och hälsovårdsministeriet och undervisnings- och kulturministeriet ordnar 25 september–19 oktober en kompletterande omgång av tävlingen om vilken kommun i Finland som är bäst på att främja familjemotion. Första omgången inleddes i juni när den dåvarande familje- och omsorgsministern Juha Rehula och Europa-, kultur- och idrottsminister Sampo Terho tillsammans med Finlands Kommunförbund och Finlands Olympiska Kommitté utmanade kommunerna att delta i tävlingen.

Syftet med tävlingen är att söka exempel på välfungerande och förmånliga motionsmöjligheter för barnfamiljer och lyfta fram de bästa modellerna från olika delar av Finland. Tävlingen är också en del av ministeriernas samarbetslöfte En rörlig barndom och programmet för Finlands 100-årsjubileum.

Regionala hedersomnämnanden för främjandet av familjemotion från den första omgången delas ut till kommunerna på förhösten i samband med besöken i landskapen under temat främjande av hälsa och välfärd. Bland de kommuner som deltar i båda tävlingsomgångarna väljs senare under hösten ut de tre kommuner som nationellt utmärkt sig mest.
 
Det förekommer stora skillnader i barns och barnfamiljers möjligheter att röra på sig beroende på i vilken kommun de bor. Tävlingen kommer att genomföras flera år med olika teman. År 2017 är temat familjemotion.

Ytterligare information:

Tiina Kivisaari, direktör, undervisnings- och kulturministeriet, tfn 0295 330 178
Mari Miettinen, överinspektör, social- och hälsovårdsministeriet, tfn 0295 163 333

aluehallintouudistus alueuudistus-arkisto reformit sote-uudistus
Tillbaka till toppen