Hoppa till innehåll
Statsrådet och ministerierna Media

Perhevapaiden jakaminen puheeksi jo raskausaikana

Sosiaali- ja terveysministeriö
3.4.2018 9.09
Uutinen

Neuvoloissa jaetaan huhtikuusta alkaen 60 000 Isäaikaa-korttia tuleville isille. Kortti on osa sosiaali- ja terveysministeriön syksyllä alkanutta Isäaikaa-kampanjaa, joka kannustaa isiä käyttämään perhevapaita. Perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko lähestyy neuvolahenkilökuntaa asiasta kirjeellä.

Ministeri Saarikko pyytää neuvoloissa työskenteleviä ottamaan vanhemmuuden ja perhevapaiden jakamisen puheeksi jo raskausaikana, laajan terveystarkastuksen yhteydessä. Saarikko kehottaa neuvolahenkilökuntaa keskustelemaan koko perheen kanssa perheenjäsenten sopeutumisesta työ- ja perhe-elämän rytmiin. 

”Lapsella on oikeus vanhempiensa aikaan ja hoivaan. Perhevapaat ovat myös isän mahdollisuus arjen jakamiseen lapsensa kanssa ja ne luovat perustan elämänmittaiselle siteelle”, ministeri Saarikko sanoo. 

Verkkosivuille www.isäaikaa.fi on koottu tietoa isien perhevapaamahdollisuuksista ja niiden hyödyistä. Sivuilta löytyy myös isien omakohtaisia tarinoita perhevapaista ja vauvan hoidosta.  

Osa Isäaikaa-kampanjan rahoituksesta tulee Euroopan komission oikeuksien, yhdenvertaisuuden ja kansalaisuuden ohjelmasta.

Lisätietoja:

Neuvotteleva virkamies Päivi Yli-Pietilä, p. +358 2951 63228, [email protected]

Tillbaka till toppen