Hoppa till innehåll
Statsrådet och ministerierna Media

Minister Mattila leder Team Finland-resa till Singapore och Sri Lanka

Social- och hälsovårdsministeriet
25.4.2017 11.02
Pressmeddelande 59/2017

Social- och hälsovårdsminister Pirkko Mattila reser tillsammans med en finländsk företagsdelegation på en Team Finland-resa till Singapore och Sri Lanka den 26–29 april. De företag som deltar i ministerns resa representerar finländsk spetskompetens inom områdena hälsoteknik, hälsotjänster samt utbildning. Genom besöket strävar man också efter att främja investeringar i Finland.

Finland och Singapore har många gemensamma utmaningar, t.ex. befolkningens åldrande. Teman för besöket i Singapore är äldreomsorg, förebyggande hälsovård, hemvård och rehabilitering. Den finländska företagsdelegationen deltar bl.a. i forumet Ageing Asia, som är ett innovationsforum med fokus på digitala lösningar inom äldreservicen. Singapore är en föregångare när det gäller digitala hälsotjänster för äldre.

De finländska företagen erbjuder bl.a. säkerhetslösningar för smarta hus och videobaserad hemsjukvård för assisterat boende. Företagen presenterar innovationer och tjänster för beslutsfattare inom hälsobranschen i Singapore bl.a. under ett seminarium med temat ”Finländska knep för att bli hundra år”. Seminariets tema är inspirerat av Finlands hundraårsjubileum.

Under besöket i Sri Lanka kommer det att fokuseras mer på export av fortbildning inom hälsoteknologi och hälso- och sjukvård.  Sri Lankas ekonomi växer starkt, och det investeras i hälso- och sjukvården. Landet har också tidigare varit en viktig utvecklingssamarbetspartner för Finland.

Syftet med Team Finland-resan är att öppna nya dörrar för finländska företag på Singapores och Sri Lankas växande marknader. Samtidigt öppnas möjligheter till nya partnerskap och nya handelsmöjligheter för den finländska exporten inom hälsa och omsorg.

Under resan träffar minister Mattila tre ministerkolleger i Singapore. I Sri Lanka träffar minister Mattila bl.a. hälsoministern.

Ytterligare information

Tiina Ullvén-Putkonen, social- och hälsovårdsministerns specialmedarbetare, tfn +358 2951 63106
Pasi Korhonen, direktör för internationella ärenden, tfn +358 2951 63649

Pirkko Mattila Team Finland
Tillbaka till toppen