Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Ministeri Mattila johtaa Team Finland -matkaa Singaporessa ja Sri Lankassa

Sosiaali- ja terveysministeriö
25.4.2017 11.02
Tiedote 59/2017

Sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila lähtee yhdessä suomalaisyritysvaltuuskunnan kanssa Team Finland -matkalle Singaporeen ja Sri Lankaan 26.–29. huhtikuuta. Matkaan osallistuvat yritykset edustavat suomalaista huippuosaamista pääosin terveysteknologian, terveyspalveluiden ja koulutuksen alalla. Vierailulla pyritään myös edistämään investointeja Suomeen.

Suomella ja Singaporella on monia yhteisiä haasteita kuten mm. väestön ikääntyminen. Singaporessa matkan teemana ovat vanhuspalvelut, ennaltaehkäisevä terveydenhuolto, kotihoito sekä kuntoutus. Suomalainen yritysvaltuuskunta osallistuu muun muassa Ageing Asia -innovaatiofoorumiin, joka keskittyy digitaalisiin ratkaisuihin vanhuspalveluissa. Singapore on edelläkävijä ikääntyvien digitaalisissa terveyspalveluissa.

Suomalaisyritykset tarjoavat muun muassa turvaratkaisuja älytaloihin ja videopohjaista kotisairaanhoitoa avustettuun asumiseen. Yritykset esittelevät innovaatioita ja palveluja Singaporelaisille terveysalan päättäjille muun muassa seminaarissa ”Miten elää 100-vuotiaaksi suomalaisopein”. Seminaarin teema ammentaa Suomen 100-vuotisjuhlavuodesta.

Matkan Sri Lankan osio keskittyy osaltaan enemmän terveysteknologian ja terveydenhuollon jatkokoulutusvientiin.  Sri Lankan talous on vahvassa kasvussa ja terveydenhuoltoon investoidaan. Maa on myös ollut aiemmin Suomen keskeinen kehitysyhteistyökumppani.

Team Finland -matkan tarkoituksena on avata suomalaisyrityksille uusia ovia Singaporen ja Sri Lankan kasvavilla markkinoilla. Samalla suomalaiselle terveys- ja hoivaviennille avautuu mahdollisuuksia uusiin kumppanuuksiin ja kaupantekoon.

Matkan aikana ministeri Mattila tapaa Singaporessa kolme ministerikollegaansa. Sri Lankassa ministeri Mattila tapaa muun muassa terveysministerin.

Lisätietoja

sosiaali- ja terveysministerin erityisavustaja Tiina Ullvén-Putkonen, p. +358 2951 63106
kansainvälisten asiain johtaja Pasi Korhonen, p. +358 2951 63649

Pirkko Mattila Team Finland
Sivun alkuun