Hoppa till innehåll
Statsrådet och ministerierna Media

En arbetsgrupp för att reformera genomförandet av lantbrukets avbytarsystem har tillsatts

Social- och hälsovårdsministeriet
8.7.2016 9.33
Nyhet

Social- och hälsovårdsministeriet har tillsatt en arbetsgrupp för att reformera genomförandet av lantbrukets avbytarsystem. Arbetsgruppen har till uppgift att utreda genomförandet av avbytarsystemet och behoven att utveckla avbytarservicen när avbytarservicen överförs till landskapen. Utredningen ska skrivas i form av en regeringsproposition före utgången av mars nästa år.

Arbetsgruppens mål är att bedöma behoven att utveckla avbytarsystemet när genomförandet av lantbruksföretagarnas, pälsdjursproducenternas och renskötarnas avbytarsystem överförs till landskapen.

Ordförande för arbetsgruppen är Annika Parsons, regeringssekreterare (SHM) och sekreterare är Pirjo Uusitalo, jurist (LPA). Arbetsgruppens medlemmar är Antti Huhtamäki, direktör (LPA), Maire Lumiaho, jurist (MTK), Johan Åberg, verksamhetsledare (SLC) och Taina Väre, specialsakkunnig (Kommunförbundet). Arbetsgruppens permanenta sakkunniga är Paula Pusa, mjölkproducent, Keuruu och Raimo Kivineva, verksamhetsledare (Lantbruksavbytarna rf). Arbetsgruppens mandat löper ut vid utgången av mars 2017.

Ytterligare information:

regeringssekreterare Annika Parsons (semester t.o.m. 16.8) tfn 02951 63596, [email protected]

Tillbaka till toppen