Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Maatalouden lomitusjärjestelmien toimeenpanon uudistamistyöryhmä asetettu

Sosiaali- ja terveysministeriö
8.7.2016 9.33
Uutinen

Sosiaali- ja terveysministeriö on asettanut työryhmän uudistamaan maatalouden lomitusjärjestelmien toimeenpanoa. Työryhmän tehtävänä on selvittää lomitusjärjestelmien toimeenpanoa ja lomituspalvelujen uudistamistarpeet lomituksen siirtyessä maakuntien tehtäväksi. Selvitys on kirjoitettava hallituksen esityksen muotoon ensi vuoden maaliskuun loppuun mennessä.

Työryhmän tavoitteena on arvioida lomitusjärjestelmän uudistamistarpeet, kun maatalousyrittäjien, turkistuottajien ja poronhoitajien lomitusjärjestelmien toimeenpanon siirtyy maakunnille.

Työryhmän puheenjohtajana toimii Annika Parsons, hallitussihteeri (STM) ja sihteerinä Pirjo Uusitalo, lakimies (Mela). Työryhmän jäsenet ovat Antti Huhtamäki, johtaja (Mela), Maire Lumiaho, lakimies (MTK), Johan Åberg, toiminnanjohtaja (SLC) ja Taina Väre, erityisasiantuntija (Kuntaliitto). Työryhmän pysyvät asiantuntijat ovat Paula Pusa, karjatilallinen, Keuruu ja Raimo Kivineva, toiminnanjohtaja (Maatalouslomittajat ry). Työryhmän toimikausi päättyy maaliskuun lopussa 2017.

Lisätietoja:

hallitussihteeri Annika Parsons (lomalla 16.8. asti) puh. 02951 63596, [email protected]

Sivun alkuun