Hoppa till innehåll
Media

En programdirektör för utvecklingsprogrammet för arbetet och välbefinnandet i arbetet har utnämnts

social- och hälsovårdsministeriet
Utgivningsdatum 2.6.2020 8.59 | Publicerad på svenska 2.6.2020 kl. 12.19
Nyhet

Teknologie doktor Terttu Pakarinen har valts till programdirektör för det nationella utvecklingsprogrammet för arbetet och välbefinnandet i arbetet.

Hon inledde sitt arbete den 1 juni 2020. Ämbetsperioden varar till den 31 december 2020 och befattningen är placerad vid Arbetshälsoinstitutet.

Pakarinen utvecklar nu organisationer och ledarskap i det egna företaget CompOrganisations Terttu Pakarinen. Dessförinnan har hon varit utvecklare inom arbetslivet och personalledning och lett omfattande program vid KT Kommunarbetsgivarna i egenskap av utvecklingschef. Terttu Pakarinen har haft en lång karriär med lednings- och utvecklingsuppgifter inom yrkesutbildning och yrkeshögskolor.

Programdirektören har till uppgift att leda genomförandet av programmet och samarbetet med nätverk och intressentgrupper samt att bereda ärenden för beslutsfattande.

Utvecklingsprogrammet för arbetet och välbefinnandet i arbetet

Utvecklingsprogrammet för arbetet och välbefinnandet i arbetet är en del av regeringsprogrammet för statsminister Sanna Marin. I programmet utvecklar man nya verksamhetssätt tillsammans med arbetsplatser, branscher och sakkunniga och uppmuntrar till försök.

I programmet utnyttjas erfarenheterna från tidigare program för utveckling av arbetslivet och information om det framtida arbetslivet. Dessutom producerar programmet information om hur arbetslivet klarar av coronakrisen.

Social- och hälsovårdsministeriet genomför programmet i samarbete med arbets- och näringsministeriet samt arbetsmarknadsorganisationerna och andra aktörer i arbetslivet. Arbetshälsoinstitutet ansvarar för det operativa genomförandet av programmet.

Ytterligare information

Päivi Husman, direktör, Arbetshälsoinstitutet, tfn 040 576 1314, [email protected]
Terttu Pakarinen, programdirektör, tfn 050 338 0472
Liisa Hakala, direktör, social- och hälsovårdsministeriet, avdelningen för arbete och jämställdhet, tfn 0295 163 566, [email protected]

Tillbaka till toppen