Hoppa till innehåll
Media

Pohjoismaista terveysalan yhteistyötä selvitetään

social- och hälsovårdsministeriet
Julkaisuajankohta 19.11.2013 8.36
Tiedote -

Pohjoismaat haluavat tehostaa ja nostaa terveyspalvelujen laatua pohjoismaisen yhteistyön kautta. Peruspalveluministeri Susanna Huovinen keskustelee Ruotsin entisen sosiaalivakuutusministerin, maaherra Bo Könbergin kanssa yhteistyön tehostamisesta terveyssektorilla. Könberg joka laatii parhaillaan raporttia asiasta, vierailee Suomessa tänään ja huomenna.

Epävirallisten keskustelujen aiheina on muun muassa potilasturvallisuus ja terveyspalvelujen laatu sekä terveysalan ammattilaisten liikkuvuus Pohjoismaissa. Terveysalalle koulutetun henkilöstön liikkuvuus Pohjoismaissa on merkittävää useissa eri ammattiryhmissä, suurimpana näistä lääkärit ja hoitohenkilöstö.

Kuten muissakin Pohjoismaissa, myös Suomessa on käynnissä keskustelu sosiaalialan keskeisten ammattiryhmien sääntelystä ja rekisteröinnistä. Yksi pohjoismaisen yhteistyön kehittämisen kohde onkin se, että jokaisella maalla olisi julkinen tietopalvelu, jonka kautta viranomaiset, työnantajat ja kansalaiset voivat tarkistaa ammattihenkilön ammattipätevyyden. Suomessa tällainen on verkkopohjainen JulkiTerhikki -tietopalvelu.

Pohjoismaiden ministerineuvosto on valtuuttanut Könbergin laatimaan raporttia siitä miten pohjoismaista terveysalan yhteistyötä tulisi kehittää seuraavien 5-10 vuoden aikana. Raportissa on tarkoitus määritellä kymmenen potentiaalisinta pohjoismaista yhteistyöalaa pitkällä aikavälillä.

Könberg vierailee syksyn aikana kaikissa pohjoismaissa tapaamassa terveysministereitä keskustellakseen terveysalan yhteistyön pohjoismaisesta hyödystä ja työnjaosta.

Raportti ja sen suositukset on määrä julkaista kesäkuussa Reykjavikissä pidettävässä sosiaali- ja terveysministerikokouksessa.

Lisätietoja:

Ylitarkastaja Maria Waltari

+358 295 163 337, +358 50 372 2176Susanna Huovinen
Tillbaka till toppen