Hoppa till innehåll
Statsrådet och ministerierna Media

Ministeri Risikko vienninedistämismatkalle Turkkiin

Social- och hälsovårdsministeriet
13.1.2014 9.08
Tiedote -

Sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikko matkustaa Ankaraan 13.-15. tammikuuta tavatakseen Turkin perhe- ja sosiaaliministerin sekä terveysministerin. Osana matkaa on myös vienninedistäminen Team Finland -verkoston kautta. Tavoitteena on vahvistaa Suomen profiilia laadukkaan terveysteknologian maana sekä edistää suomalaista terveys- ja hoivavientiä.

Ankarassa ministeri Risikko avaa FinlandCare -seminaarin, jossa suomalaiset terveysalan yritykset esittäytyvät potentiaalisille yhteistyökumppaneille. Seminaarissa käsitellään muun muassa suomalaisia terveydenhuollon yrityksiä ja heidän tuotteitaan.

FinlandCare on hallituksen vienninedistämisohjelma terveydenhuollon yritysten kansainvälistymisen ja viennin edistämiseksi. Ministerin matkaan osallistuu monia lääkelaitteisiin, terveyspalveluihin, bioteknologiaan ja kuntoutukseen erikoistuneita suomalaisyrityksiä.

Turkki on Suomelle tärkeä nouseva markkina-alue, jonka merkitys kauppakumppanina on kasvanut 2000-luvulla.

"Matkan ensi askeleet otettiin jo viime keväänä kun Turkin ministeri vieraili Suomessa. Tällöin tapaamisessa ilmeni, että Turkilla on paljon sellaisia ajankohtaisia haasteita, joihin Suomella on ratkaisuja. Tällaisia ovat muun muassa kansansairaudet ja väestön ikääntyminen" ministeri Risikko sanoo.

Vierailun aikana ministeri Risikko tapaa myös turkkilaiset kollegansa, perhe- ja sosiaaliministeri Ayenur Islamin sekäterveysministeri Mehmet Müezzinolun. Ministeritapaamisissa aiheina ovat ajankohtaiset haasteet kuten väestön ikääntyminen, kansansairaudet, työurien pidentäminen, nuorisotyöttömyys sekä taloustilanne.

Lisätietoja:

Neuvotteleva virkamies Merja Mustonen, p. +358 295 163 116, [email protected]Paula Risikko
Tillbaka till toppen