Hoppa till innehåll
Media

Ministeri Hyssälä: Vajaakuntoisten työllistymistä helpotettava

social- och hälsovårdsministeriet
Julkaisuajankohta 14.5.2009 10.39
Tiedote -

Osastopäällikkö Raimo Ikonen, puh. +358 50 559 9179 Erityisavustaja Marja Tallavaara, puh. (09) 160 73754

OECD:n työ- ja sosiaaliministereiden kokous järjestetään Tukholmassa 14.-15. toukokuuta. Suomea edustaa kokouksessa sosiaali- ja terveysministeri Liisa Hyssälä. Kokouksen teemana on esteiden poistaminen vajaakuntoisten työssäololta. Kokouksessa keskustellaan muun muassa siitä, miten taloudellinen taantuma vaikuttaa vajaakuntoisten työllistymiseen.

Ministeri Hyssälä kertoo perjantaina 15. toukokuuta puheenvuorossaan Suomen kokemuksista edellisestä lamasta ja sosiaaliturvan uudistusta valmistelevan Sata-komitean työstä. Hän korostaa että Sata-komitean tavoitteena on luoda työntekoon kannustava ja rahoituksellisesti kestävä sosiaaliturvajärjestelmä, joka samanaikaisesti antaa riittävän perusturvan kaikille sitä tarvitseville. Ministeri Hyssälä painottaa, että uudistuksessa on kiinnitettävä huomiota myös nykyisen sosiaaliturvan toimeenpanoa hidastavaan ja sen ymmärrettävyyttä vaikeuttavaan hyvin monimutkaiseen etuusrakenteeseen.

Ministeri Hyssälä toteaa puheessaan, että tarvitsemme toimenpiteitä, jotka parantavat henkilöiden osaamista ja ylläpitävät ja parantavat työ- ja toimintakykyä. Hän kertoo, että Sata-komitea ehdottaa elatussuhteen tasapainottamista mm. helpottamalla vajaakuntoisten työllistymistä, myöhentämällä eläkkeelle siirtymistä ja kannustamalla eläkkeellä olevia osallistumaan työelämään nykyistä enemmän.

Lisätietoja:
Liisa Hyssälä
Tillbaka till toppen