Hoppa till innehåll
Media

Kunta voi järjestää sijaishoitoa myös toimeksiantosopimuksella

social- och hälsovårdsministeriet
Julkaisuajankohta 6.4.2011 11.21
Tiedote -

Kunta voi järjestää perhehoitajan vapaan tai muun poissaolon ajaksi tarvittavan sijaishoidon tekemällä toimeksiantosopimuksen sellaisen henkilön kanssa, joka täyttää perhehoitajalta vaadittavat edellytykset. Sijaishoitaja voi tulla perhehoitajan kotiin hoitamaan tämän hoidossa olevia henkilöitä, jos perhehoitaja suostuu siihen ja se on hoidettavien etujen mukaista.

Myös omaishoitajan vapaan tai muun poissaolon aikainen sijaishoito voidaan järjestää samaan tapaan siihen soveltuvan henkilön kanssa toimeksiantosopimuksella.

Lakimuutos antaa kunnille uudenlaisen vaihtoehdon sijaishoidon järjestämiseen, mutta se ei velvoita kuntaa järjestämään sijaishoitoa tietyllä tavalla.

Lapsen sijaishuolto järjestettävä ensisijaisesti perhehoidossa
Vuoden 2012 alusta perhehoidosta tulee laitoshoitoon nähden ensisijainen sijaishuollon muoto. Lapsen sijaishuolto voidaan järjestää laitoshoitona vain, jos sitä ei voida järjestää lapsen edun mukaisesti riittävien tukitoimien avulla muualla.

Samalla perhehoitajien ennakkovalmennus tulee pakolliseksi ja perhehoitajille turvataan riittävä tuki sijoituksen aikana. Perhehoitajien vähimmäispalkkio nostetaan 650 euroon.

Hallitus esitti asiaa koskevien lakien vahvistamista keskiviikkona 6. huhtikuuta. Tasavallan presidentin on tarkoitus vahvistaa lait perjantaina 8.4. Perhehoitajan ja omaishoitajan vapaata koskevat säännökset tulevat voimaan elokuun alusta 2011, ja muita muutoksia sovelletaan vuoden 2012 alusta.

Lisätietoja

Neuvotteleva virkamies Lotta Silvennoinen, p. 09 160 74358Muualla palvelussamme

Perhehoito on yksilöllinen vaihtoehto
 

 

Tillbaka till toppen