Hoppa till innehåll
Statsrådet och ministerierna Media

Väkivallan uhka työpaikalla -seminaarikiertue käynnistyy

Social- och hälsovårdsministeriet
10.3.2010 10.00
Tiedote -

Monilla työpaikoilla on suuri riski joutua fyysisen väkivallan tai sillä uhkaamisen kohteeksi. Kauppojen pidemmät aukioloajat, alkoholin ja päihteiden lisääntynyt kulutus sekä muutokset työelämässä ovat tuoneet esiin uusia aloja ja työtehtäviä, joissa esiintyy väkivaltaa. Helsingissä käynnistyi keskiviikkona 10.3.2010 valtakunnallinen Väkivallan uhka työpaikalla -seminaarikiertue, joka nostaa väkivallan uhkan yhteiseen keskusteluun ja kokoaa yhteisiä toimia tilanteen kehittämiseksi.

Väkivalta ei kytkeydy vain tiettyyn toimialaan, vaan missä tahansa tehtävässä työntekijä voi joutua työpaikan sisältä tai ulkopuolisen taholta tulevan väkivallan uhan kohteeksi. "Tutkimusten mukaan Suomessa joutuu työssään uhkailun tai fyysisen väkivallan kohteeksi vuosittain noin 5 % työssä käyvistä. Tämä tarkoittaa 110 000 henkilöä. Virallisiin rekistereihin tilastoidaan vuosittain noin 1 500 väkivallan aiheuttamaa työtapaturmaa. Kuolemaan johtavia työväkivaltatapauksia sattuu keskimäärin kaksi vuodessa", kuvasi ylijohtaja Leo Suomaa työpaikkojen tilannetta seminaarissa.

Väkivallan uhka työpaikoilla -seminaari käy läpi lainsäädäntöä, työsuojelun viranomaisvalvontaa, palkansaajien ja työnantajien näkemyksiä sekä työpaikoilla noudatettavia hyviä käytäntöjä. "Onko nykyistä säädöspohjaa tai ohjeistusta tarvetta muuttaa tai selventää ja miten? Siihen haemme nyt yhteistä näkemystä", sanoi Suomaa.

Helsingin seminaarissa työpaikkaväkivaltaa koskevaa lainsäädäntöä ja valvontaa esitteli johtaja Kaarina Myyri-Partanen Etelä-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueelta. Työmarkkinajärjestöjen puheenvuorojen lisäksi työpaikkojen hyvistä käytännöistä kertoivat Hotelli Vantaan vuoropäällikkö Aleksi Vuorinne ja henkilöstöjohtaja Jussi Mertanen ja työsuojeluvaltuutettu Arto Aijala Helsingin Bussiliikenne Oy:stä.
Seminaaritilaisuuksia järjestetään kevään aikana yhdeksällä eri paikkakunnalla. Seuraavana vuorossa ovat Kouvola ja Kuopio.

Lisätiedot

ylijohtaja Leo Suomaa, p. 09 160 73100 tai 040 506 5450
ylitarkastaja Ismo Suksi, p. 09 160 73134Muualla palvelussamme

Väkivallan uhka työpaikalla -seminaarikiertue, Helsinki 10.3.2010 -ohjelma

Seminaarikiertueen paikkakuntakohtaiset aikataulut ja ohjelmat

 

Tillbaka till toppen