Hoppa till innehåll
Media

Työympäristön kehittämisen erityisansiomitalit jaettiin

social- och hälsovårdsministeriet
Julkaisuajankohta 14.11.2013 8.00
Tiedote -

Työympäristötyön erityisansiomitalit myönnettiin tänään kolmelle ansioituneelle työelämän kehittäjälle: Irmeli Vuoriluodolle, Kaarina Kuismalle ja Kari Häkkiselle. Mitalit luovutti sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikko.

"Hallitus ja kaikki keskeiset työympäristötyön sidosryhmät ovat asettaneet yhteiseksi tavoitteeksi, että Suomen työelämä on Euroopan parasta vuoteen 2020 mennessä. Siksi on entistäkin tärkeämpää huolehtia työn turvallisuudesta ja terveellisyydestä sekä työntekijöiden työhyvinvoinnista. Palkittujen toiminta on erityisen ansiokas osoitus - ja meille muille oivallinen esimerkki - siitä, kuinka tätä työtä käytännössä tehdään", sanoi ministeri Risikko mitalien jakotilaisuudessa 14. marraskuuta.

Irmeli Vuoriluoto on toiminut vuosikymmeniä terveyden- ja sosiaalihuoltoalalla työympäristö- ja työturvallisuustyössä. Vuoriluoto on ollut luomassa terveydenhuoltoalan potilassiirtojen ergonomia-asiantuntijoiden tiedonvälitysverkostoa, joka kattaa laajasti terveydenhuolto- ja sosiaalialaa.

Kansallisoopperan pitkäaikainen turvallisuuspäällikkö Kaarina Kuisma on kehittänyt merkittävästi näyttämöiden turvallisuusratkaisuja niin kansallisesti kuin kansainvälisesti. Kuisma on ollut mukana useissa ooppera-, baletti- ja teatterialan työsuojelun kehittämishankkeissa, kuten kuulonsuojelu- ja meluntorjuntaohjelmissa.

Kari Häkkinen on yksi Suomen tunnetuimpia työturvallisuuden, riskienhallinnan ja tapaturmien torjunnan asiantuntijoita. Hän on toiminut tutkijana, tutkimusten ohjaajana ja soveltanut tutkimusten tuloksia erityisesti suuryritysten riskienhallintaan ja tapaturmien torjuntaan.

Sosiaali- ja terveysministeri myöntää erityisansiomitalit Tapaturmavakuutuslaitosten liiton yhteydessä toimivan työympäristömitalitoimikunnan esityksestä vuosittain. Mitalit myönnetään erityisen ansiokkaasta ja pitkäaikaisesta valtakunnallisesta työstä työympäristön kehittämiseksi.

Lisätietoja

ylitarkastaja Ismo Suksi, STM, p. 0295 163 464, [email protected]
erikoistutkija Hannu Tarvainen, Tapaturmavakuutuslaitosten liitto, p. 040 450 4234, [email protected]Tillbaka till toppen