Hoppa till innehåll
Media

Työhyvinvointiseminaari: Työpaikat avainasemassa terveyden edistämisessä

social- och hälsovårdsministeriet
Julkaisuajankohta 3.5.2010 8.00
Tiedote -

Työhyvinvoinnin kehittäminen kytkeytyy vahvasti työelämän kehittämiseen. Hyvät käytännöt kokosivat yli 200 työhyvinvoinnin asiantuntijaa ja työpaikkojen edustajaa Lappeenrantaan Työhyvinvoinnilla tulevaisuuteen -seminaariin maanantaina 3. toukokuuta 2010. 

"Terveystottumukset ja elintavat muovautuvat ihmisen arjen ympäristöissä, joista työpaikka on yksi keskeisin työikäisten kohdalla. Työpaikka on erinomainen, joskin alihyödynnetty elämisen areena, jolla voidaan monin tavoin edistää työssäkäyvien hyvinvointia, työkykyä ja terveyttä", korosti valtiosihteeri Eeva Kuuskoski seminaarissa.

Työpaikka on tärkeä terveyden edistämisen areena. Noin 2,4 miljoonaa suomalaista käy työssä. "Suomalaisessa työelämässä on syytä ottaa aktiivisesti käyttöön työpaikkojen mahdollisuudet tukea hyvää terveyskäyttäytymistä ja mahdollistaa terveyden kannalta hyvien valintojen tekeminen. Työpaikoilla tehtävä hyvinvoinnin ja terveyden kehittäminen voi parhaimmillaan tavoittaa lähes puolet väestöstä", Kuuskoski sanoi.

Hyvinvoiva henkilöstö parantaa yrityksen tulosta, kun sairauspoissaoloja, vaihtuvuutta ja työkyvyttömyyseläkkeitä on vähemmän. Vaikutusmahdollisuudet omaan työhön, koettu oikeudenmukaisuus ja hyvä johtaminen tukevat hyvinvointia työssä. "Ihmiset jatkavat - ja jaksavat töissä, jos työ on mielekästä tai siitä saa arvostusta. Jos töissä ei tunnu tärkeältä, työelämästä pyrkii pois heti, kun se on mahdollista.", Kuuskoski painotti.

Työhyvinvointiseminaarit jatkuvat syksyllä

Työhyvinvoinnilla tulevaisuuteen - toimintamalleja työelämän murrokseen -seminaarikiertue on nyt puolivälissä. Seminaarisalit ovat täyttyneet eri puolilla maata kevään aikana. Työhyvinvointitilaisuuksissa on jaettu kokemuksia työpaikkojen vahvuustekijöistä ja etsitty yhdessä uusia näkökulmia työelämän parantamiseen. Seminaarit jatkuvat syksyllä ainakin Turussa, Lahdessa ja Vaasassa.

Työhyvinvoinnilla tulevaisuuteen -seminaari on osa sosiaali- ja terveysministeriön hallinnoimaa Työhyvinvointifoorumia (THF). Foorumi edistää verkostoyhteistyöllä työturvallisuutta ja -terveyshuoltoa sekä kuormittavuuden hallintaa työssä. Sosiaali- ja terveysministeriö ja Työterveyslaitos järjestävät seminaarit yhteistyössä.

Lisätietoja

ylitarkastaja Ismo Suksi, STM, 09 160 73134
aluejohtaja Irma Welling, TTL, 030 474 3201Muualla palvelussamme

Työhyvinvointifoorumi

Työhyvinvoinnilla tulevaisuuteen - toimintamalleja työelämän murroksessa  -seminaariohjelma 3.5.2010

Tillbaka till toppen