Hoppa till innehåll
Statsrådet och ministerierna Media

Työhyvinvointiseminaari Helsingissä: Työhyvinvointi avaa tulevaisuuden

Social- och hälsovårdsministeriet
9.12.2009 7.15
Tiedote -

Työhyvinvointi nousee yhä keskeisempään asemaan työelämän kehittämisessä. Työssä jaksamisesta tulee tärkeä tekijä, kun työpaikoilla valmistaudutaan talouden nousuun. Työhyvinvointi auttaa vahvistamaan myös työelämän laatua, tuottavuutta ja kestävää työuraa. Työhyvinvoinilla tulevaisuuteen - toimintamalleja työelämän murroksessa -seminaari avasi 9.12.2009 valtakunnallisen seminaarisarjan, jossa paneuduttiin työhyvinvoinnin tuoreimpiin käytäntöihin.

Yrityksissä ja organisaatioissa pohditaan keinoja tuottavuuden ja työhyvinvoinnin parantamiseksi. Hyvä johtaminen, yhteistyö ja koulutus vaikuttavat työurien pidentämiseen. Työntekijän aidot vaikutusmahdollisuudet työn kehittämiseen parantavat merkittävästi työntekijöiden motivaatiota. Se on myös avain työssä jaksamiseen ja tuottavuuden parantamiseen. Mielekästä työtä jaksaa pidempään.

Työhyvinvoinnilla tulevaisuuteen

Työhyvinvoinnin kehittämisessa on nyt imua. Sen todisti yli 400 osallistujaa, jotka olivat ilmoittautuneet Työhyvinvoinilla tulevaisuuteen - toimintamalleja työelämän murroksessa -seminaariin Finlandia-talolle. 

Seminaarin avauspuheenvuorossa sosiaali- ja terveysministeri Liisa Hyssälä painotti työhyvinvoinnin merkitystä. "Hyvä työnantaja varautuu tulevaisuuteen panostamalla työntekijöiden osaamiseen, työkykyyn ja työssä jaksamiseen. Tämä on entistä tärkeämpää työurien pidentämisen näkökulmasta. On tunnustettu se tosiasia, että työhyvinvointiin panostaminen parantaa myös tuottavuutta.", ministeri Hyssälä sanoi. 

Talouden muutokset heijastuvat nopeasti yritysten toimintaan. Pienissä yrityksissä taloudelliset resurssit ovat niukempia kuin suuryrityksissä. Yrittäjän oma hyvinvointi on avainasemassa, kun turvataan työpaikkojen jatkuvuutta. "Työhyvinvointiin panostaminen on pitkäaikainen investointi, joka auttaa turvaamaan osaavat työntekijät ja yrityksen menestyksen myös tulevaisuudessa. Työpaikat ovat koko ajan muutoksessa ja haasteena onkin uudistaa osaamista ja ammattitaitoa tulevaisuuden tekemisen mukaiseksi", professori Matti Ylikoski Työterveyslaitoksesta sanoi seminaarissa. 

Sosiaali- ja terveysministeriön ja Työterveyslaitoksen yhteistyössä järjestämässä seminaarissa käsiteltiin tuoreimpia työhyvinvointia edistäviä käytäntöjä ja toimintamalleja. Seminaari on osa sosiaali- ja terveysministeriön hallinnoimaa Työhyvinvointifoorumia (THF), joka edistää verkostoyhteistyöllä työturvallisuutta ja -terveyshuoltoa sekä kuormittavuuden hallintaa työssä. Työhyvinvointifoorumi on osa hallituksen Työn, yrittämisen ja työelämän politiikkaohjelmaa. Lisäksi foorumi edistää työterveyshuollon ja kuntoutuksen kehittämistä Terveyden edistämisen politiikkaohjelman kanssa. Seminaari avasi ympäri Suomea ulottuvan seminaarikiertueen. Seuraavat seminaaripaikkakunnat ovat keväällä 2010 Tampere, Oulu, Kuopio ja Kouvola.

Lisätiedot

Ylitarkastaja Ismo Suksi, STM, 09 160 73134
Professori Matti Ylikoski, TTL, 09 030 474 2559


Muualla palvelussamme

Työhyvinvointifoorumi

Työhyvinvoinnilla tulevaisuuteen -seminaari


Tillbaka till toppen