Hoppa till innehåll
Statsrådet och ministerierna Media

Sivuapteekkien ylläpito kannattavammaksi apteekkimaksun muutoksella

Social- och hälsovårdsministeriet
24.10.2013 10.32
Tiedote -

Tiedotteen toiseen kappaleeseen on tarkennettu muutoksen vaikutuksia  sekä lisätty toinen lisätietojen antaja 24.10. klo 16.50 .

Hallitus esittää pienille apteekeille helpotusta sivuapteekkien ylläpitoon. Tavoitteena on turvata apteekkipalvelujen saatavuus koko maassa. Apteekkimaksujärjestelmää muutettaisiin niin, että sivuapteekkien ylläpito olisi taloudellisesti kannattavampaa pienille pääapteekeille.

Apteekkien on suoritettava valtiolle vuosittainen apteekkimaksu, jonka suuruus määräytyy apteekin liikevaihdon perusteella. Apteekkimaksu perustuisi jatkossakin apteekin liikevaihtoon, mutta maksun laskennallisia perusteita muutettaisiin. Apteekit jaettaisiin kolmeen ryhmään sen mukaan, onko niiden liikevaihto alle 2,6 miljoonaa euroa, 2,6-3,5 miljoonaa euroa vai yli 3,5 miljoonaa euroa vuodessa. Apteekit, joiden liikevaihto on alle 3,5 miljoonaa euroa ja joilla on sivuapteekkitoimintaa, hyötyisivät uudistuksesta alentuneina apteekkimaksuina. Apteekkimaksun laskentatavan muutos ei aiheuttaisi valtiolle lisäkustannuksia, koska apteekkimaksu vastaavasti nousisi suurilla apteekeilla sekä muilla apteekeilla, joilla ei ole sivuapteekkia.

Hallitus antoi apteekkimaksua koskevan esityksen eduskunnalle torstaina 24. lokakuuta. Lain on tarkoitus tulla voimaan 1.1.2014.

Lisätietoja

hallitussihteeri Mari Laurén, p. 02951 63375, [email protected]
suunnittelijaMerituuli Mähkä, p. 02951 63570, [email protected]Tillbaka till toppen