Hoppa till innehåll
Statsrådet och ministerierna Media

Minister Wallin: Kvinnor bör erbjudas möjligheter att avancera till ledarposi...

Social- och hälsovårdsministeriet
7.5.2008 9.00
Pressmeddelande -

”Kvinnorna är högre utbildade än männen och utgör nästan hälften av den finländska arbetskraften. Detta märks ändå inte bland ledarna. År 2006 var endast omkring en femtedel av alla personer i ledande ställningar kvinnor. Framförallt i börsbolagens styrelser har andelen kvinnor ökat synnerligen långsamt ”, sade jämställdhetsminister Stefan Wallin i sitt öppningsanförande vid diskussionsmötet Utnyttja kvinnors kompetens i Helsingfors onsdagen den 7 maj.

”Börsbolagens bolagsstämmor under vårens lopp har varit en besvikelse. Enligt preliminära uppgifter har andelen kvinnor i börsbolagens styrelser knappt ökat. För tillfället är omkring 12 procent av styrelsemedlemmarna kvinnor. Vi bör följa utvecklingen och tillsammans reflektera över hur situationen kunde förbättras. Finns det eventuellt skäl att skärpa rekommendationen om börsbolagens förvaltnings- och styrsystem, till exempel genom att införa en ökning av andelen kvinnor som ett uttryckligt mål”, frågade minister Wallin.

Minister Wallin konstaterade att personalledningen i företagen är inyckelposition då det handlar om rekrytering.

”Rekryteringsprocesserna kan garanterat utvecklas. Fortfarande hör vi ofta påståendet att det är svårt att finna lämpliga eller kompetenta kvinnor. Företagen skulle ändå kunna förutsätta att headhunters föreslår både kvinnor och män vid en rekryteringsprocess. Rekryterare kunde utveckla sin förmåga att utvärdera kvinnor och män på ett objektivt sätt. Männen har säkert också nytta av kloka, öppna och jämställda rekryteringsmetoder”.

Enligt minister Wallin är det en utmaning att finna metoder med vilka man på långsikt kan utveckla ledarskapspotential.

”Det finns skäl att aktivt och målmedvetet stöda kvinnors möjligheter att avancera till ledarpositioner. Organisationernas förmåga att upptäcka kvinnors kompetens bör förstärkas. Kvinnorna bör erbjudas utmanande uppgifter och en chans att visa sig på styva linan. Kvinnorna måste medvetet sträva efter ledarskapserfarenhet och olika uppgifter inom företaget. Det lönar sig inte att vara för anspråkslös eller rädd för utmaningar. Endast erfarenhet ger redskap för att krossa glastak och glasväggar”.

För mer information: specialmedarbetare Martina Harms-Aalto, tfn (09) 160 77413, 040 596 0029

Tillbaka till toppen