Hoppa till innehåll
Media

Minister Mönkäre diskuterar på webben om jämställdhet i arbetslivet

social- och hälsovårdsministeriet
Utgivningsdatum 22.4.2004 7.00
Pressmeddelande -

Social- och hälsovårdsminister Sinikka Mönkäre, som också har ansvar för jämställdhetsärenden, diskuterar med medborgarna på diskussionsforumet Dinasikt.fi tisdagen den 27 april kl. 11.00-12.00. Temat för diskussionen är jämställdhet i arbetslivet.

Det handlingsprogram för genomförande av jämställdheten som skrivits in i regeringsprogrammet publiceras senare på våren. Med den revidering av jämställdhetslagen som träder i kraft vid ingången av år 2005 strävar regeringen efter att minska löneskillnaderna mellan kvinnor och män. Som bäst bereds också ett program för främjande av lika lön tillsammans med arbetsmarknadsorganisationerna

Diskussionsforumet Dinasikt.fi är ett forum där medborgarna kan ge sin åsikt i statsförvaltningens aktuella frågor. Forumet har som mål att höra medborgarnas omedelbara åsikter i förvaltningens beredningsarbete och samtidigt skapa nya möjligheter för en dialog mellan medborgare och tjänstemän.

Diskussionsforumet ordnar också online-diskussioner med finländska beslutsfattare. Dessa diskussioner är öppna för medborgarna. Medborgarna har möjlighetatt ställa frågor till beslutsfattarna och att diskutera med dem på webben.

Tillbaka till toppen