Hoppa till innehåll
Media

Työhyvinvoinnin kehittämiselle on tilaus

social- och hälsovårdsministeriet
Julkaisuajankohta 12.4.2010 8.48
Tiedote -

Työhyvinvointiin panostamalla voidaan vaikuttaa työelämän laatuun ja siten myös työurien pituuteen. Työhyvinvoinnin kehittämistä pohdittiin eri näkökulmista maanantaina 12. huhtikuuta Kuopiossa pidetyssä Työhyvinvoinnilla tulevaisuuteen - toimintamalleja työelämän murroksessa -seminaarissa.

Seminaari oli neljäs Työhyvinvointifoorumin järjestämästä kymmenen seminaarin sarjasta.

Työhyvinvoinnin edistäminen on investointi tulevaisuuteen

Seminaarin avannut johtaja Erkki Yrjänheikki sosiaali- ja terveysministeriöstä muistutti, että työhyvinvointi ja tuottavuus kulkevat käsi kädessä. Työhyvinvointiin panostaminen on aina kannattava ja pitkäkestoinen investointi sekä suorassa suhteessa työpaikkojen taloudelliseen kannattavuuteen ja sitä kautta koko kansantalouteen.

Yhtä ja ainoaa keinoa työhyvinvoinnin edistämiseen ei ole olemassa. Eri työpaikoissa tarvitaan erilaisia menetelmiä, ohjelmia ja kannustimia.

Eläketurvakeskuksen tekemän selvityksen mukaan työurat ovat jo pidentyneet hieman ennakoitua enemmän. Syynä tähän on ollut se, että aikaisempaa harvempi jäi työkyvyttömyyseläkkeelle vuonna 2009.

Työhyvinvointifoorumi  perustuu verkostoitumiseen

Seminaari on osa sosiaali- ja terveysministeriön hallinnoimaa Työhyvinvointifoorumia,  jonka toiminta perustuu avoimelle ja laajalle verkostoyhteistyölle. Yhteistyön tavoitteena on edistää työturvallisuutta ja työterveyshuoltoa. Foorumi muodostaa STM:n vastuulla olevan osuuden terveyden edistämisen politiikkaohjelmasta sekä työn, yrittämisen ja työelämän politiikkaohjelmasta.

Seuraavan kerran työhyvinvoinnin kehittämistä käsitellään Lappeenrannassa 3. toukokuuta pidettävässä seminaarissa.

Kuopion seminaarin esitysaineistot julkaistaan Työterveyslaitoksen verkkosivuilla (www.ttl.fi) Ajankohtaista-osiossa.

Lisätietoja

Ylitarkastaja Ismo Suksi, puh. 09 160 73134, [email protected]

 
Muualla palvelussamme

Työhyvinvoinnilla tulevaisuuteen - toimintamalleja työelämän murroksessa -seminaari 12.4.2010
Työhyvinvointifoorumi


Muualla verkossa

Työterveyslaitos

Tillbaka till toppen