Hakuaika alkaa 9.1.2025 ja päättyy 14.2.2025 klo 16:15.
Avustus on tarkoitettu tukemaan tutkimusnäyttöön ja kansainvälisiin laatukriteereihin perustuvan IPS-toimintamallin käyttöönottoa osana hyvinvointialueiden psykiatrisen hoidon ja kuntoutuksen palveluita, niillä alueilla, jotka eivät vielä ole ottaneet mallia käyttöön.
Avustuksiin on käytettävissä enintään 1,5 miljoonaa euroa Sosiaali- ja terveysministeriön Terveydeksi-ohjelman momentilta 33.03.31.
Valtionavustuksen käyttöaika on enintään 1.1. 2025 – 31.3.2027. Avustuksen käyttöajasta on varattava aikaa hankkeen arvioinnille ja raportoinnille sekä hankkeen ulkoiseen arviointiin osallistumiselle.
Hakuaika alkaa 9.1.2025 ja päättyy 14.2.2025 klo 16:15. Määräajan jälkeen saapuneita hakemuksia ei käsitellä. Päätökset avustusten saajista tehdään mahdollisimman pian kevään 2025 aikana. Hakijoille ilmoitetaan päätöksestä kirjallisesti.
- Hakuilmoitus: tuetun työllistymisen IPS - työhönvalmennuksen vakiinnuttaminen
- IPS-hankeopas
- IPS-arviointikriteerit
- IPS-hakulomake
- Hankesuunnitelman pohja
- Talousarviolomake
Tuetun työllistymisen IPS-toimintamallilla edistetään mielenterveyden häiriöihin sairastuneiden henkilöiden työmarkkinoille pääsyä, paluuta ja siellä pysymistä. Lyhenne IPS tulee englannin kielen sanoista Individual Placement and Support.
IPS- Sijoita ja valmenna! – toimintamallin laajennus -avustushaku toteutetaan osana Terveydeksi-ohjelmaa. Terveydeksi – kansallisen terveys- ja hyvinvointiohjelman tavoitteena on vähentää keskeisten kansansairauksien ja niiden riskitekijöiden aiheuttamaa hyvinvointivajetta ja tautitaakkaa, lisätä työ- ja toimintakykyä sekä vähentää väestöryhmien välisiä eroja terveys- ja hyvinvointiongelmissa. Ohjelman pitkän aikavälin tavoitteena on vähentää sosiaali- ja terveyspalvelujen tarvetta. Ohjelmaa koordinoi sosiaali- ja terveysministeriö.
Lisätietoja
Erityisasiantuntija Kasperi Holmberg, p. 0295 163 350; [email protected]
Erityisasiantuntija Piia Astila, p. 0295 163 390; [email protected]
Hakuaika alkaa 9.1.2025 ja päättyy 14.2.2025 klo 16:15.
Hankehaku toteutetaan suun terveydenhuollossa olemassa olevien hyvien ennaltaehkäisyn toimintamallien levittämisen ja edelleen kehittämisen tueksi. Hankkeiden tulee kohdentua erityisesti haavoittuvassa asemassa oleviin väestöryhmiin. Avustus on tarkoitettu alueellisen hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen tukemiseen lisäämällä vaikuttavien keinojen käyttöä sekä vahvistamalla alueellista yhteistyötä. Tuloksia voidaan hyödyntää tulevien politiikkatoimien valmistelussa.
Avustuksiin on käytettävissä enintään 1,5 miljoonaa euroa sosiaali- ja terveysministeriön Terveydeksi-ohjelman momentilta 33.03.31.
Valtionavustuksen käyttöaika on enintään 1.1. 2025–31.3.2027. Avustuksen käyttöajasta on varattava aikaa hankkeen arvioinnille ja raportoinnille sekä hankkeen ulkoiseen arviointiin osallistumiselle.
Hakuaika alkaa 9.1.2025 ja päättyy 14.2.2025 klo 16:15. Määräajan jälkeen saapuneita hakemuksia ei käsitellä. Päätökset avustusten saajista tehdään mahdollisimman pian kevään 2025 aikana. Hakijoille ilmoitetaan päätöksistä kirjallisesti.
Avustusta voidaan myöntää kunnille, kuntayhtymille, hyvinvointialueille, yleishyödyllisille yhteisöille ja yrityksille. Myös osakeyhtiömuotoiset ammattikorkeakoulut voivat toimia hakijoina. Avustuksia ei voida myöntää yksityishenkilöille.
Ennaltaehkäisyn vahvistaminen suun terveydenhuollossa -avustus sisältyy hallitusohjelman Terveydeksi – kansalliseen terveys- ja hyvinvointiohjelmaan. Terveydeksi-ohjelman tavoitteena on vähentää keskeisten kansansairauksien ja niiden riskitekijöiden aiheuttamaa hyvinvointivajetta ja tautitaakkaa, lisätä työ- ja toimintakykyä sekä vähentää väestöryhmien välisiä eroja terveys- ja hyvinvointiongelmissa. Ohjelman pitkän aikavälin tavoitteena on vähentää sosiaali- ja terveyspalvelujen tarvetta. Ohjelmaa koordinoi sosiaali- ja terveysministeriö.
Lisätietoja
Erityisasiantuntija Kasperi Holmberg, p. 029 5163 350; [email protected]
Erityisasiantuntija Piia Astila, p. 029 5163 390; [email protected]
Hakuaika alkaa 9.1.2025 ja päättyy 14.2.2025 klo 16:15.
Avustus on tarkoitettu alueellisen hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen tukemiseen lisäämällä vaikuttavien keinojen käyttöä sekä vahvistamalla alueellista yhteistyötä.
Tällä avustuksella pyritään uusien toimintamallien levittämiseen ja vakiinnuttamiseen. Tätä avustusta ei saa käyttää avustuksen saajien lakisääteisiin tehtäviin, jotka rahoitetaan jollain muulla julkisella rahoituksella tai avustuksella.
Avustuksiin on käytettävissä enintään 2 miljoonaa euroa. (0,5 miljoonaa euroa sosiaali- ja terveysministeriön Terveydeksi-ohjelman momentilta 33.03.31 sekä 1,5 miljoonaa euroa opetus- ja kulttuuriministeriön Suomi liikkeelle -ohjelman momentilta 29.90.51)
Valtionavustuksen käyttöaika on enintään 1.1. 2025 – 31.3.2027. Avustuksen käyttöajasta on varattava aikaa hankkeen arvioinnille ja raportoinnille sekä hankkeen ulkoiseen arviointiin osallistumiselle.
Hakuaika alkaa 9.1.2025 ja päättyy 14.2.2025 klo 16:15. Määräajan jälkeen saapuneita hakemuksia ei käsitellä. Päätökset avustusten saajista tehdään mahdollisimman pian kevään 2025 aikana. Hakijoille ilmoitetaan päätöksestä kirjallisesti.
Avustusta voidaan myöntää kunnille, kuntayhtymille, hyvinvointialueille, yleishyödyllisille yhteisöille ja yrityksille. Myös osakeyhtiömuotoiset ammattikorkeakoulut voivat toimia hakijoina. Avustuksia ei voida myöntää yksityishenkilöille. Avustuksen hakijan tulee olla hankekonsortio.
Alueelliset hyvinvointipolut -avustushaun toteuttavat yhteistyössä hallituksen Suomi liikkeelle- ja Terveydeksi-ohjelmat. Liikunnallisen elämäntavan ja toimintakyvyn poikkihallinnollisen Suomi liikkeelle -ohjelman tavoitteena on kääntää liikkuminen kasvuun jokaisessa ikäryhmässä. Ohjelmaa koordinoi opetus- ja kulttuuriministeriö. Terveydeksi – kansallisen terveys- ja hyvinvointiohjelman tavoitteena on vähentää keskeisten kansansairauksien ja niiden riskitekijöiden aiheuttamaa hyvinvointivajetta ja tautitaakkaa, lisätä työ- ja toimintakykyä sekä vähentää väestöryhmien välisiä eroja terveys- ja hyvinvointiongelmissa. Ohjelman pitkän aikavälin tavoitteena on vähentää sosiaali- ja terveyspalvelujen tarvetta. Ohjelmaa koordinoi sosiaali- ja terveysministeriö.
Lisätietoja
Erityisasiantuntija Kasperi Holmberg, p. 0295163350; [email protected]
Erityisasiantuntija Piia Astila, p. 0295 163 390; [email protected]