NAPE – Naisiin kohdistuvan väkivallan ja perheväkivallan torjunnan toimikunta

Naisiin kohdistuvan väkivallan ja perheväkivallan torjunnan toimikunta (NAPE) vastaa Istanbulin sopimuksen edellyttämien toimenpiteiden yhteensovittamisesta, seurannasta ja vaikutusten arvioinnista Suomessa.

Istanbulin sopimus

Istanbulin sopimuksen tavoitteena on ehkäistä ja poistaa naisiin kohdistuvaa ja perheessä tapahtuvaa väkivaltaa, suojella väkivallan uhreja ja tarjota heille tukipalveluja sekä saattaa väkivallan tekijät edesvastuuseen. Tavoitteena on myös poistaa kaikki naisiin kohdistuvat syrjinnän muodot sekä edistää naisten ja miesten välistä tosiasiallista tasa-arvoa.

Istanbulin sopimus hyväksyttiin vuonna 2011 ja se astui Suomessa voimaan 1.8.2015.

NAPE koordinoi väkivallan vastaisia toimia

NAPE on Istanbulin sopimuksen edellyttämä koordinaatioelin. Sen tehtävänä on yhteensovittaa, seurata ja arvioida yleissopimuksen toteutusta Suomessa. NAPE toimii sosiaali- ja terveysministeriön yhteydessä. Toimikunta koostuu ministeriöiden ja niiden alaisen hallinnon toimijoiden edustajista. Toimikunnan yhteydessä toimii myös pysyvä järjestötyöryhmä, jolla on edustus toimikunnassa.

Ajankohtaista

Webinaari 29.11. klo 12.30–14.45: Pakottava kontrolli ja sukupuolistunut väkivalta

Tervetuloa kaikille avoimeen webinaariin. Osallistuminen ei edellytä ennakkoilmoittautumista. Aiheeseen tutustutaan useasta eri näkökulmasta ja mukana on kattava joukko puhujia.

Lue lisää

Yhteystiedot

Taina Riski, NAPE:n pääsihteeri, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, p. 029 524 7364, [email protected]

Minna Viuhko, erityisasiantuntija, sosiaali- ja terveysministeriö, p. 029 516 3470, [email protected]