Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Ministerit Lindström ja Rehula tapaavat Viron terveys- ja työministeri Ossinovskin

Sosiaali- ja terveysministeriöTyö- ja elinkeinoministeriö
8.8.2016 11.03
Tiedote

Viron terveys- ja työministeri Jevgeni Ossinovski vierailee Suomessa tiistaina 9.8.2016 oikeus- ja työministeri Jari Lindströmin kutsumana. Ministeri Ossinovski tapaa myös perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehulan. Vierailun tarkoitus on edistää yhteistyötä ajankohtaisissa työelämään ja terveydenhuoltoon liittyvissä asioissa.

Ministerit Lindström ja Ossinovski keskustelevat työvoiman liikkuvuudesta ja Viron tulevasta EU-puheenjohtajuuskaudesta. Työvoiman liikkuvuudessa ajankohtainen kysymys on EU:n lähetettyjen työntekijöiden direktiivin uudistaminen, jonka tavoitteena on turvata tietty palkkataso. Suomessa työskentelee paljon virolaisia erityisesti rakennusalalla.

Viron EU-puheenjohtajuuskausi on Britannian EU-eron vuoksi aikaistunut puolella vuodella syksyyn 2017. Viro korostaa puheenjohtajuuskaudellaan muun muassa digitaalisia sisämarkkinoita.

Puheenjohtajuuskausi on esillä myös keskusteluissa ministeri Rehulan kanssa. Lisäksi ministerit keskustelevat sähköisen tiedonvaihdon sekä IT-järjestelmien yhteensopivuuden edistämisestä terveydenhuollon alalla, Viron sosiaali- ja terveyssektorin digitalisoimisesta ja Suomen sosiaali- ja terveysjärjestelmän uudistuksen tilanteesta.

Ministerien on myös tarkoitus edistää sähköisten reseptien vastavuoroista tunnustamista, josta pääministerit Juha Sipilä ja Taavi Roivas sopivat toukokuussa.

Lisätiedot:
neuvotteleva virkamies Anna Bruun, TEM, puh. 029 504 8254 (Lindströmin ja Ossinovskin tapaaminen)
neuvotteleva virkamies Ville Korhonen, STM, puh. 029 516 3253 (Rehulan ja Ossinovskin tapaaminen)

Sivun alkuun