Hyppää sisältöön
Media

Valinnanvapauden ja monikanavarahoituksen lainsäädäntötyöhön valmisteluryhmä

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 13.4.2016 13.16
Tiedote 46/2016

Sosiaali- ja terveysministeriö on asettanut valmisteluryhmän asiakkaan valinnanvapauden ja monikanavarahoituksen yksinkertaistamiseen liittyvän lainsäädännön valmistelua ja vaikutusarviointeja varten. Työ liittyy sosiaali- ja terveydenhuollon uudistukseen.

Valmisteluryhmä aloittaa työnsä virkamiestyöryhmänä, jossa on ministeriöiden virkamiehiä ja tutkimuslaitosten ja Kelan sekä kilpailu- ja kuluttajaviraston asiantuntijoita. Ryhmän kokoonpanoa täydennetään valmistelun edetessä muun muassa palvelujärjestelmän ja työmarkkinoiden sekä verotuksen ja EU-oikeuden asiantuntijoilla. Yksityisen sosiaali- ja terveydenhuollon lainsäädännön työryhmä jatkaa työtään ja sen tehtävänä on osaltaan tukea valinnanvapauden ja monikanavarahoituksen valmisteluryhmän työtä.

Valmisteluryhmän puheenjohtaja on ylijohtaja Outi Antila sosiaali- ja terveysministeriöstä. Ryhmä toimii sote-uudistuksen projektiryhmän alaisuudessa.

Osana sosiaali- ja terveydenhuollon uudistusta säädetään valinnanvapauslainsäädäntö, jonka mahdollistaa sen, että asiakas voi itse valita palvelut julkisen, yksityisen tai kolmannen sektorin tuottajalta. Tulevan valinnanvapausmallin tavoitteena on vahvistaa erityisesti perustason palveluita ja turvata nopea hoitoon pääsy.

Monikanavarahoituksen tavoitteena on selkeyttää sosiaali- ja terveydenhuollon rahoitusjärjestelmää sekä tukea sote-uudistusta ja julkisen talouden tasapainottamista.

Lisätietoja:

alivaltiosihteeri Tuomas Pöysti, p. 02951 63012, [email protected]
ylijohtaja Outi Antila p. 02951 63164, [email protected]

Lisätietoa valinnanvapaudesta ja monikanavarahoituksesta

alueuudistus-arkisto sote-uudistus
Sivun alkuun