Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Uusittu Opiskeluterveydenhuollon opas tarkentaa erityisesti terveyspalvelujen sisältöä

Sosiaali- ja terveysministeriö
23.4.2020 12.52
Uutinen

Sosiaali- ja terveysministeriö on uudistanut Opiskeluterveydenhuollon oppaan. Tavoitteena on selkeyttää opiskeluterveydenhuollon toimintaa ja tukea opiskeluterveydenhuollon henkilöstöä työssään opiskelijoiden hyvinvoinnin edistämiseksi.

Aiempi Opiskeluterveydenhuollon opas ilmestyi vuonna 2006. Sen jälkeen lainsäädäntö ja toimintaympäristö ovat muuttuneet, minkä vuoksi tarvitaan uutta ohjeistusta. Uudistetussa oppaassa kuvataan opiskeluterveydenhuollon lakisääteiset tehtävät ja annetaan ohjeita sekä suosituksia toimintaan.

Opas tarkentaa erityisesti terveyden- ja sairaanhoitopalvelujen sisältöä, opiskeluterveydenhuoltoon oikeutettujen opiskelijoiden määrittelyä, toiminnan tilastointia, altistelähtöisiä terveystarkastuksia, käytäntöjä erityisen tuen tarpeessa sekä kansainvälisten opiskelijoiden palveluja.

Opiskeluterveydenhuollon opas on tarkoitettu erityisesti toisen ja korkea-asteen opiskeluterveydenhuollossa toimiville ammattilaisille ja vastuuhenkilöille, mutta myös päättäjille ja yhteistyökumppaneille.

Opas on laadittu yhteistyössä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen, Kansaneläkelaitoksen ja Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön kanssa.

Opas ilmestyy ruotsiksi touko-kesäkuussa 2020.

Lisätietoja

neuvotteleva virkamies Maire Kolimaa, p. 0295 163 389
hallitusneuvos Anne Ilkka, p. 0295 163 384

Sivun alkuun