Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

STM järjestää keskustelun julkisesta palvelulupauksesta SuomiAreenalla Porissa

Sosiaali- ja terveysministeriö
11.7.2016 13.09
Uutinen

Sosiaali- ja terveysministeriö järjestää yhdessä Sitran kanssa keskustelutilaisuuden SuomiAreena-tapahtumassa Porissa keskiviikkona 13. heinäkuuta.

Julkinen palvelulupaus - Mihin sitä tarvitaan? puhuttaa kaupungintalon pihalla Hallituskatu 12. klo 15.15–16.30. Sateen sattuessa varapaikkana toimii kaupungintalon valtuustosali.

Mistä julkisessa palvelulupauksessa on oikein kysymys? Mitä ajatuksia julkinen palvelulupaus herättää?

Tästä keskustelevat johtaja Antti Kivelä Sitrasta, professori Heikki Hiilamo Helsingin yliopistosta, Johtajaylilääkäri Kati Myllymäki Etelä-Savon sairaanhoitopiiristä, toimitusjohtaja Marianne Vikkula Slush-kasvuyritystapahtumasta ja toimittaja Timo Laukkio. Keskustelun kapellimestareina toimivat sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylä ja perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehula.

Sote-uudistukseen sisältyy palvelulupaus sosiaali- ja terveydenhuollon uutena ohjausvälineenä. Sote-järjestämislakiluonnoksen mukaan julkinen palvelulupaus on maakunnan asukkailleen osoittama tahdonilmaisu siitä, miten sosiaali- ja terveyspalveluja käytännössä toteutetaan. Tarkoituksena on toteuttaa sosiaali- ja terveyspalvelut siten, että asiakkaiden näkemykset ja tarpeet otetaan huomioon, lisätään palvelujen järjestämisen avoimuutta sekä kehitetään palvelujen laatua, vaikuttavuutta ja kustannusvaikuttavuutta.

Tervetuloa keskustelemaan Poriin!

Lisätietoja:

viestintäjohtaja Eeva Larjomaa, p. 02951 63132
viestintäpäällikkö Eriikka Koistinen, p. 02951 63133

Hanna Mäntylä Juha Rehula alueuudistus-arkisto sote-uudistus
Sivun alkuun