Hyppää sisältöön
Media

Sote- ja aluehallintouudistusten ohjaus- ja projektiryhmät nimettiin

sosiaali- ja terveysministeriövaltiovarainministeriö
Julkaisuajankohta 11.9.2015 9.12
Tiedote 145

Sosiaali- ja terveysministeriö ja valtiovarainministeriö ovat asettaneet virkamiesohjausryhmän ja projektiryhmän valmistelemaan sosiaali- ja terveydenhuollon uudistusta, itsehallintoalueiden perustamista ja aluehallintouudistusta.

Ryhmien toimikausi on ajanjaksolle 1.10.2015 – 15.04.2019. Ryhmien tehtävänä on valmistella ja toteuttaa sote-uudistus rahoitusratkaisuineen sekä siihen liittyvä itsehallintoalueiden perustaminen.

Ohjausryhmän puheenjohtaja on STM:n kansliapäällikkö Päivi Sillanaukee ja varapuheenjohtaja VM:n valtiosihteeri Martti Hetemäki. Ohjausryhmän jäseninä ovat myös oikeusministeriön kansliapäällikkö Tiina Astola ja projektijohtaja, alivaltiosihteeri Tuomas Pöysti. 

Projektiryhmän puheenjohtaja on alivaltiosihteeri Tuomas Pöysti. Ryhmässä on edustajat sosiaali- ja terveysministeriöstä, valtiovarainministeriöstä, oikeusministeriöstä ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta. Projektiryhmä vastaa uudistuksen valmistelun ja toimeenpanon toteuttamisesta.

Projektiryhmän alaisuudessa toimii eri asiakokonaisuuksia valmistelevia ryhmiä. Ensivaiheessa projektiryhmälle nimetään aluejakoja, järjestämis- ja voimaanpanolakia, itsehallintoaluelakia ja rahoitussäännöksiä valmistelevat ryhmät. Näiden lisäksi projektiryhmä voi asettaa muita valmisteluryhmiä.

Projektinjohtaja Tuomas Pöysti raportoi suoraan ministereille ja vastaa projektia koskevien asioiden esittelystä reformiministerityöryhmälle.

Hallitusohjelman mukaan hankkeelle asetetaan erillisellä päätöksellä parlamentaarinen seurantaryhmä. Lisäksi uudistuksen tueksi asetetaan erillisellä päätöksellä sosiaali- ja terveydenhuollon asiantuntijoista koostuva asiantuntijafoorumi.

Lisätietoja:

STM, ylijohtaja Kirsi Varhila, p. 0295 163338
STM, lainsäädäntöneuvos Pekka Järvinen, p. 0295 163367
VM, ylijohtaja Päivi Laajala, p. 0295 530026
VM, hallitusneuvos Auli Valli-Lintu p. 0295 530079

alueuudistus-arkisto sote-uudistus
Sivun alkuun