Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Kurs i social- och hälsovårdspolitik inom HyväSuomi startar i Helsingfors

Social- och hälsovårdsministeriet
28.8.2017 13.33
Pressmeddelande

Den i ordningen 14:e kursen inom ramen för programmet HyväSuomi inleds den 29 augusti 2017. Temat för kursen är 100 år av hållbar utveckling. Kursen öppnas av social- och hälsovårdsminister Pirkko Mattila.

Cirka 30 företrädare från näringslivet, kommunsektorn, arbetsmarknadsorganisationerna, socialförsäkringsinstituten, statsförvaltningen, organisationsfältet, forskningen samt media och kulturlivet har bjudits in till kursen. Olika sektorer i samhället är företrädda, vilket erbjuder ett brett spektrum av erfarenhet och perspektiv.

Under kursen kommer man att lyssna till anföranden av experter, ställa frågor och diskutera samt fördjupa enskilda teman i workshoppar. Kursen har som mål växelverkan där deltagarna är aktörer och idéskapare. Målet är att påverkas och påverka.

Under den första delen i Helsingfors och Hanaholmen fördjupar man sig i arbetet, dess förändring och betydelse för välfärden utan att glömma miljön. Den andra delen hålls den 31 oktober–1 november i Sannäs gård där teman är reform av den sociala tryggheten samt social- och hälsovårdsreformen.

Du kan se minister Mattilas öppningsanförande under länken nedan:
http://videonet.fi/stm/20170829/

Talet kan följas i direktsändning den 29 augusti cirka kl. 13:25. En inspelning av talet kan också ses i efterhand under samma länk.

Ytterligare information

Siru Nylén-Karo, projektchef för programmet HyväSuomi, [email protected]

Bilagor

Sivun alkuun