Hyppää sisältöön
Media

Perhehoitolain toimeenpanon tueksi tulossa Kuntainfo – kuntien näkemykset tervetulleita

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 3.7.2015 11.00
Uutinen 38/2015

Uusi perhehoitolaki tuli voimaan 1.4.2015. Sosiaali- ja terveysministeriö on parhaillaan laatimassa aineistoa lain toimeenpanon tueksi. Perhehoidon laatusuosituksen valmistelu on käynnistynyt ja Kuntainfo perhehoitolain soveltamisesta on tulossa elokuussa. Kunnilla on mahdollisuus vaikuttaa Kuntainfon sisältöön lähettämällä perhehoitolain soveltamiseen liittyviä kysymyksiä ja kommentteja sosiaali- ja terveysministeriölle.

Toukokuussa sosiaali- ja terveysministeriö on lähettänyt kunnille kyselyn perhehoidon nykytilasta. Kyselyllä kootaan tietoa siitä, miten kunnat ovat järjestäneet perhehoidon. Vastausten avulla sosiaali- ja terveysministeriö kerää tietoa perhehoitolain laatusuosituksen valmistelun tueksi.  Kyselyyn toivotaan kuntien vastauksia 15.7. mennessä.

Kuntainfon tueksi laaditaan sosiaali- ja terveysministeriön verkkosivuille kysymys-vastaus-patteristo perhehoitolain soveltamisesta. Perhehoitolain soveltamiseen liittyviä kysymyksiä voi toimittaa lakimies Erkki Papuselle viimeistään 7.8.2015 mennessä sähköpostilla osoitteeseen [email protected]

Lisätietoja

Sosiaalineuvos Marjo Lavikainen, p. 02951 63581, [email protected] (17.7. asti)
Lakimies Erkki Papunen, p. 02951 63298, [email protected] (20.7. alkaen)

Sivun alkuun