Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Ministeri Saarikko ja työmarkkinaosapuolet herättelevät keskustelua työn ja perheen yhteensovittamisesta

Sosiaali- ja terveysministeriö
24.8.2017 8.28
Uutinen

Perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko ja työmarkkinaosapuolet keskustelevat työn ja perhe-elämän nykyistä paremmasta yhteensovittamisesta Helsingissä torstaina 24. elokuuta.

Osapuolet keskustelevat osittaisista ja joustavista järjestelyistä työpaikoilla ja pienten lasten vanhempien osa-aikaisesta paluusta työelämään. Ministeri Saarikon mukaan kaikkien yhteinen tavoite on parhaimmillaan joustavampi työ- ja perhe-elämän yhteensovittaminen.

Nykyinen järjestelmä tukee ministerin mukaan pehmeää laskeutumista työelämään esimerkiksi joustavan hoitorahan ja osittaisen hoitorahan kautta. Malli on kuitenkin kansalaisille tuntematon eikä sitä ehkä siksi osata hyödyntää.

Ministeri haluaa keskustella työmarkkinaosapuolten kanssa siitä, kuinka Suomeen saataisiin luotua kaikille aloille aito mahdollisuus osa-aikatyöhön. Kansainvälisesti ja muissa maissa on osa-aikatyön hyödyntämisestä hyviä esimerkkejä.

”Jos osa-aikatyön tekeminen on mahdollista pienten lasten vanhemmille Ruotsissa, miksei se olisi mahdollista Suomessakin?”, ministeri pohtii.

Ministeri Saarikko pitää yhteiskunnallisia asenteita jäykkinä työelämän joustoille. Lapsi on ministerin mukaan jokaiselle vanhemmalle hyvä syy lähteä töistä ajoissa tai sovitusti lyhentää työaikaa tärkeässä elämänvaiheessa.

Lisätietoja:

perhe- ja peruspalveluministerin erityisavustaja Riikka Pirkkalainen, p. 040 5395 090

Sivun alkuun