Hyppää sisältöön
Media

Ministeri Rehula: Oikeita tapoja olla äiti on monia

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 8.5.2016 11.30
Tiedote 63/2016

On hyvin erilaisia tapoja olla hyvä kasvattaja, muistutti perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehula 8. toukokuuta Säätytalolla pidetyssä äitienpäiväjuhlassa.

– Usein unohtuu, että oikeita valintoja on useita. Tunnustuksen tänään saaneilla äideilläkin on keskenään varmasti enemmän eroavaisuuksia kuin yhteistä, ministeri Rehula totesi.

Tasavallan Presidentti Sauli Niinistö antoi äitienpäiväjuhlassa 29 äidille Valkoisen Ruusun Ritarikunnan I luokan mitalin kultaristein tunnustuksena merkittävästä työstä kasvattajana.

2000-luvun Suomessa lapset voivat tutkimustiedon mukaan keskimäärin hyvin. Hyvinvointi kuitenkin eriarvoistuu huolestuttavasti.

– Matalan kynnyksen takana olevien palveluiden tulisi vahvistaa vanhemmuutta ja tavoittaa perheet, ennen kuin voimat loppuvat kokonaan. Tähän suuntaan perhepalveluja viekin Lapsi- ja perhepalvelujen muutosohjelma, yksi hallituksen kärkihankkeista, sanoi ministeri Rehula.

Ministeri Rehula pohti puheessaan äitien toivetta ja huolta siitä, jaksaako äiti itse rakastaa ja riittävätkö omat voimat. Lasten kasvattamista haastavampaa voi useille äideille olla omien rajojensa ja rajallisuutensa tunnistaminen - itsestään huolehtiminen ja itsensä rakastaminen.

– Sen lisäksi, että yhteiskunnan on tarjottava apua, sitä pitää myös osata pyytää ja ottaa vastaan. Kehotankin teitä, äidit, uskaltamaan pyytää apua, kun on sen aika. Itsestään huolehtimatta ei kukaan selviä, painotti ministeri.

– Parhaimmat onnitteluni kaikille tänään palkituille äideille ja suuret kiitokseni kaikille Suomen äideille, ministeri Rehula toivotti.

Lisätiedot

ministerin erityisavustaja Eeva Salmenpohja, p. 050 5719 239, [email protected]

Sivun alkuun