Hyppää sisältöön
Media

Ministeri Pekosen pyöreässä pöydässä 22.3. teemana työelämä ja mielenterveys 

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 17.3.2021 13.17
Tiedote

Sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen järjestää maanantaina 22.3.2021 pyöreän pöydän keskustelun, jossa etsitään ratkaisuja siihen, miten työpaikoilla voitaisiin paremmin tukea työntekijöiden mielenterveyttä.

Pyöreän pöydän keskusteluun osallistuu muun muassa työmarkkinakeskusjärjestöjen edustajia ja mielenterveyden asiantuntijoita. 

”Mielenterveyden häiriöt ovat yleisin työkyvyttömyyden syy, ja tähän ilmiöön on korkea aika puuttua. On olemassa paljon keinoja, joilla mielenterveyttä voidaan työpaikoilla tukea, ne keinot täytyy vain ottaa käyttöön. Tavoitteenamme on nostaa mielenterveys työelämän voimavaraksi”, sanoo ministeri Pekonen.  

Ennen pyöreää pöytää ministeriö järjesti samasta teemasta asiantuntijatapaamisen. Tapaamisessa pohdittiin, miten mielenterveys voitaisiin nähdä tekijänä, joka turvaa suomalaisen työelämän menestystä ja myönteistä kehitystä.

Mielenterveys on osa työkykyä

Sosiaali- ja terveysministeriön on käynnistänyt Työelämän mielenterveysohjelman, jossa painotetaan mielenterveyttä voimavarana ja työkykyongelmien ennaltaehkäisyä yhdessä työterveyshuollon kanssa. 

Ohjelman tavoitteena on lisätä työpaikkojen valmiutta vahvistaa työntekijöiden mielenterveyttä ja  kykyä hallita mielenterveyttä uhkaavia riskejä. 

Lisätietoja

Saila Ruuth, ministeri Pekosen valtiosihteeri, p. 0295 163 391, [email protected]
Jaana Vastamäki, erityisasiantuntija, p. 0295 163 468, [email protected]


 

Sivun alkuun