Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Kunnille raportointimalli sote-tiedon keräämiseen – tietopakettien uusi versio on julkaistu

Sosiaali- ja terveysministeriö
17.5.2019 13.15
Uutinen

Sosiaali- ja terveydenhuoltoon on luotu raportointimalli, jossa dataa kootaan tietopaketeiksi. Mallin avulla saadaan vertailukelpoista tietoa sote-palveluista ja niiden kustannuksista.

Sote-tietopaketit ovat raportointityökalu palvelujen järjestäjille eli kunnille ja kuntayhtymille, jotka kokoavat dataa palvelujen käytöstä ja kustannuksista.

Tietopaketit ovat tiedolla johtamisen työväline

Mallissa yksittäiset tiedot kootaan laajemmiksi paketeiksi, joita kunnat ja kuntayhtymät voivat hyödyntää omassa kehittämis- ja budjettisuunnittelussaan. Yhdenmukaisesti tuotettu tieto tukee päätöksentekoa.

Tietopaketit edistävät tiedolla johtamista kaikkialla Suomessa ja toimivat myös valtakunnallisen suunnittelun ja ohjaamisen työvälineenä.

Päivitetty malli kuntien käyttöön

Sosiaali- ja terveysministeriö on julkaissut päivitetyn version tietopakettien raportointimallista ja siihen liittyvästä käsikirjasta. Tavoitteena on, että tietopakettien raportointimalli otetaan tulevaisuudessa käyttöön kaikkialla Suomessa.

Tietopakettien päivitykseen ovat osallistuneet monet sote-alan toimijat eri puolilta maata. Mallin kehitys alkoi Sitrassa ja työtä on jatkettu sosiaali- ja terveysministeriössä vuodesta 2018 alkaen.

Mallin kehittämistä jatketaan edelleen. Mukaan ovat tervetulleita kaikki sote-tietojohtamisen parissa työskentelevät toimijat.

Materiaalit ja lisätietoa stm.fi-sivustolla

Lisätietoa sote-tietopakettien raportointimallista ja kuntien työkaluista on koottu stm.fi-sivustolle:

Lisätietoja

Erityisasiantuntija Anssi Vartiainen, p. 0295 163 015, [email protected]

Sivun alkuun