Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

EU parantaa liikennevakuutuksen tuomaa turvaa

Sosiaali- ja terveysministeriö
30.5.2018 11.53
Uutinen

Euroopan komission antaman liikennevakuutusdirektiivi muutosehdotuksen tavoitteena on suojata paremmin liikenneonnettomuuksien uhreja ja parantaa vakuutuksenottajien oikeuksia. Lisäksi muutoksilla halutaan puuttua vakuuttamattomilla ajoneuvoilla ajamiseen.

Ehdotuksen tavoitteena on varmistaa, että liikenneonnettomuuden uhrit saavat heille kuuluvat korvaukset, vaikka vakuutuksenantaja on maksukyvytön. Jos onnettomuuteen joutuneen ajoneuvon vakuutuksen antaja on maksukyvytön, niin onnettomuudessa vahinkoa kärsineille maksetaan täysimääräiset korvaukset heidän asuinjäsenvaltiossaan.

Ehdotuksessa yhdenmukaistetaan ns. vakuutus- ja vahinkohistoriatodistus, jotta vakuutuksenottajien olisi helpompi siirtyä jäsenvaltioista toiseen. Ehdotuksen mukaan vakuutuksenantajien tulisi huomioida toisesta jäsenvaltiosta peräisin oleva vahinkohistoria vastaavasti kuin kotimainen vahinkohistoria.


Jäsenmaille annetaan myös paremmat mahdollisuuden puuttua vakuuttamattomilla ajoneuvoilla ajamiseen. Suomessa liikennevakuutus on pakollinen pääsääntöisesti kaikille ajoneuvoille.  Suomen voimassa oleva liikennevakuutuslaki perustuu monilta osin EU:n liikennevakuutusdirektiiviin. Suomen nykyinen liikennevakuutuslaki tuli voimaan vuoden 2017 alussa.

Lisätietoja

hallitussihteeri Milla Mustamäki, p. 02951 63457, [email protected]

Sivun alkuun