Hyppää sisältöön
Media

Aluejakolinjaus lausunnoille marraskuussa

sosiaali- ja terveysministeriövaltiovarainministeriö
Julkaisuajankohta 16.10.2015 10.38
Uutinen 57/2015

Hallitus linjaa lokakuun loppuun mennessä itsehallintoalueiden määrän, jota käytetään valmisteltaessa sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislakia ja itsehallintoaluelakia. Alustava aluejako lähtee laajalle lausuntokierrokselle marraskuussa. Tällöin kunnat voivat ottaa kantaa esitykseen.

Hallitus tekee lokakuun loppuun mennessä myös linjauksen siitä, minkä vaihtoehtojen pohjalta sote-uudistuksen rahoituksen jatkovalmistelua tehdään.

Linjaus ohjaa sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislain ja itsehallintoaluelain sekä niihin liittyvän rahoituslainsäädännön valmistelua.

Lokakuun aikana tehdään myös asiantuntijavalmistelua virkamiestyönä hallituksen päätöksentekoa varten. Valmistelussa tarkastellaan erilaisia alueiden määriä ja aluejaon perusteita koskevia vaihtoehtoja.

Tausta-aineistona käytetty asiantuntijatyö julkaistaan aluemääräpäätöksen jälkeen.

Järjestämis- ja itsehallintoaluelain luonnokset perusteluineen lähetetään lausunnoille huhtikuussa 2016. Lausuntokierroksen jälkeen hallitus päättää lakeja koskevasta yksityiskohtaisesta kannastaan. Hallituksen esitys annetaan eduskunnalle lokakuussa 2016. Eduskunta päättää itsehallintoalueiden määrästä ja aluejaon perusteista säätäessään itsehallintoaluelain ja siihen liittyvän lainsäädännön.

Lisätietoja

alivaltiosihteeri Tuomas Pöysti, p. 0295 163 012
erityisavustaja Hanna-Maija Kause, p. 050 566 7949
[email protected]

Anu Vehviläinen Juha Rehula alueuudistus-arkisto sote-uudistus
Sivun alkuun