Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Ministerit Vehviläinen ja Saarikko maakuntakierrokselle

Sosiaali- ja terveysministeriöValtiovarainministeriö
14.9.2017 12.21
Tiedote

Kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen ja perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko vierailevat syksyn aikana kaikissa Suomen maakunnissa.

Ministerikierroksen tarkoituksena on välittää tietoa uudistuksen aikataulusta, lainsäädännön valmistelun etenemisestä ja toimeenpanon esivalmisteluvaiheen jatkumisesta maakunnissa. Ensimmäinen maakuntatilaisuus järjestetään Joensuussa 18.9. Kiertue päättyy Ouluun 2.11. Maakuntatilaisuudet ovat kutsutilaisuuksia. 

Maakuntavierailujen aikana ministerit tapaavat alueiden päättäjiä ja maakuntauudistusta valmistelevia virkamiehiä. Ministeri Saarikko tutustuu myös hyvinvoinnin ja terveyden kärkihankkeiden alueelliseen toimintaan ja sote-palvelujen uudistamistyöhön.

Ministerien lisäksi tilaisuuksiin osallistuu valtion ylintä virkamiesjohtoa valtiovarainministeriöstä sekä sosiaali- ja terveysministeriöstä. Jokaisessa maakunnassa järjestetään lisäksi lehdistötilaisuus.

Maakunta- ja sote-uudistuksen tavoitteena on nykyaikainen julkinen hallinto ja sujuvat palvelut ihmisille. Monialaisten maakuntien on tarkoitus aloittaa toimintansa 1.1.2020.

Uudistuksessa kootaan saman järjestämisvastuun alle osa nykyisin maakunnallisesti tai yli kuntarajojen järjestettävistä tehtävistä. Uudistuksen keskeisin sisältö on julkisen sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistaminen, ELY-keskusten, TE-toimistojen, maakuntien liittojen, pelastustoimen ja eräiden kuntien tehtävien järjestämisvastuun siirtäminen uusille maakunnille ja valtion aluehallintovirastojen uudistaminen.

Kunnilla on uudistuksen jälkeenkin runsaasti tärkeitä tehtäviä. Ne kaikki tähtäävät osaltaan kuntalaisen hyvinvoinnin edistämiseen.

Lisätietoja:

Osastopäällikkö, ylijohtaja Jani Pitkäniemi, VM puh. 02955 304 94, jani.pitkaniemi(at)vm.fi
Osastopäällikkö, ylijohtaja Kirsi Varhila, STM, puh. 02951 633 38, kirsi.varhila(at)stm.fi

Median yhteydenotot:

Viestintäpäällikkö Thomas Sund, VM, puh. 02955 305 16, thomas.sund(at)vm.fi
Tiedottaja Eeva-Kaisa Kivistö, VM, puh. 02955 303 87, eeva-kaisa.kivisto(at)vm.fi
Projektitiedottaja Minna Rantala, STM, puh. 02955 0295163042, minna.rantala(at)stm.fi 

Annika Saarikko Anu Vehviläinen Hallintopolitiikka Kunta-asiat aluehallintouudistus alueuudistus-arkisto kärkihankkeet reformit sote-uudistus
Sivun alkuun