Hyppää sisältöön
Media

Sosiaaliturvauudistukselle asetettiin ministeriseurantaryhmä

sosiaali- ja terveysministeriövaltioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 26.11.2020 14.46
Tiedote 744

Sosiaaliturvan uudistusta valmistelevalle parlamentaariselle sosiaaliturvakomitealle on asetettu ministeriseurantaryhmä pääministeri Sanna Marinin hallituskaudeksi.

Asettamispäätöksen mukaisesti komitea raportoi työstään ministeriseurantaryhmälle, jonka puheenjohtajana toimii sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen. Muut jäsenet ovat tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson, perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru sekä sisäministeri Maria Ohisalo.

Ministeriseurantaryhmän sihteeristö- ja muista tukipalveluista vastaa sosiaali- ja terveysministeriö ja pääsihteerinä toimii neuvotteleva virkamies Milja Tiainen sosiaali- ja terveysministeriöstä. 

Parlamentaarinen komitea ei toimi ministeriseurantaryhmän ohjauksessa. Ministeriseurantaryhmä voi käsitellä myös sosiaali- ja terveysministerin toimialaan kuuluvia sosiaaliturvauudistukseen liittyviä hankkeita. 

Valtioneuvosto asetti 19. maaliskuuta parlamentaarisen komitean sosiaaliturvan uudistamiseksi. Sosiaaliturvakomitean toimikausi on 23.3.2020 - 31.3.2027. Komitean puheenjohtaja on tutkimusprofessori Pasi Moisio

Komitean tehtävänä on uudistaa sosiaaliturvaa kokonaisuutena. Komitea käsittelee perusturvaa, ansioturvaa, toimeentulotukea sekä niiden välistä yhteyttä ja rahoitusta, ja lisäksi palveluiden nykyistä parempaa yhteensovittamista etuuksiin. Tavoitteena on sosiaaliturvan rakenteellinen ja toiminnallinen kehittäminen pitkällä aikavälillä. 


Lisätietoja: 
alivaltiosihteeri Timo Lankinen, VNK, p. 0295 160 300
neuvotteleva virkamies Milja Tiainen, STM, p. 029 516 3579 
johtaja Liisa Siika-aho, STM, p. 0295163085 
komitean puheenjohtaja, tutkimusprofessori Pasi Moisio, THL p. 029 524 7228 
ministerin erityisavustaja Juho Orjala, STM, p. 0295163424   

Aino-Kaisa Pekonen Anna-Maja Henriksson Annika Saarikko Krista Kiuru Maria Ohisalo
Sivun alkuun