Hyppää sisältöön
Media

Hallitus sai laajan katsauksen koronavirustilanteesta ja päätti lisäkoordinaatiosta

sosiaali- ja terveysministeriövaltioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 27.2.2020 13.33
Tiedote 96/2020

Hallitus sai ministeriöiltä laajan tilannekatsauksen koronaviruksesta ja sen leviämiseen varautumisesta neuvottelussaan keskiviikkona 26. helmikuuta. Hallitukselle esiteltiin koronaviruksen laaja tilannekuva sekä THL:n tautitilannekuva. Lisäksi hallitus sai katsauksen vastuuministeriöiden (STM, TEM, LVM, UM, VM) varautumistilanteeseen.

Suomessa seurataan tiiviisti tilannetta yhdessä eri viranomaisten kanssa, ja käytössä on kulloinkin ajankohtaiset tiedot koronavirustilanteessa tapahtuvista muutoksista.

Eduskuntaryhmiä on informoitu koronatilanteesta tänään aamupäivällä. Lisäksi eduskunnalle annetaan pääministerin ilmoitus Suomen varautumisesta koronavirukseen myöhemmin tänään.

Kokonaisuudessaan Suomi on varautunut koronaviruksen leviämiseen hyvin. Varautuminen on aloitettu hyvissä ajoin. Koronaviruksen levitessä nyt Euroopassa hallitus päätti neuvottelussaan myös lisäkoordinaatiosta.

Valtioneuvostoon perustetaan toistaiseksi työskentelevä COVID-19-koordinaatioryhmä. Ryhmä koostuu vastuuministeriöiden (STM, TEM, UM, SM, VM ja LVM) kansliapäälliköistä ja valmiuspäälliköistä. Koordinaatioryhmää johtaa pääministerin valtiosihteeri ja sen sihteerinä toimii valtioneuvoston turvallisuusjohtaja. Pysyvänä asiantuntijajäsenenä on valtioneuvoston viestintäjohtaja sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) asiantuntija. Ryhmään voidaan tarpeen mukaan kutsua lisäksi myös muiden hallinnonalojen edustajia.

Budjetissa on varauduttu koronaviruksen aiheuttaman tautitilanteen kaltaisiin ylimääräisiin menoihin 8,9 miljoonalla eurolla. Lisäksi hallitus varautuu tarvittaessa kattamaan mahdollisia koronaviruksen aiheuttamia lisäkustannuksia lisätalousarviomenettelyllä.

Lisätietoja: pääministerin poliittinen erityisavustaja Henrik Haapajärvi, p. 050 339 2604 ja valtioneuvoston viestintäjohtaja Päivi Anttikoski, p. 040 536 4821.

Sivun alkuun