Hyppää sisältöön
Media

Sote-uudistuksen valtionavustushakemuksiin pyydettiin tarkennuksia

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 29.5.2020 10.29
Tiedote

Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelman ja rakenneuudistusta tukevien valtionavustusten hakuaika päättyi 30.4.2020. Sosiaali- ja terveysministeriö on alustavasti arvioinut valtionavustushakemuksia yhteistyössä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen, valtiovarainministeriön ja Lounais-Suomen aluehallintoviraston kanssa.

Hakemuksen jättäneille lähetettiin 25.5.2020 lisäselvityspyynnöt, joihin on vastattava 8.6.2020 klo 16.15 mennessä. Päätökset valtionavustuksista tehdään kesäkuun lopussa, jonka jälkeen hankkeet on mahdollista käynnistää.

Lisäselvityspyynnöt lähtivät kaikille alueille. Rakenneuudistusta koskevissa hakemuksissa lisäselvitykset liittyivät lähinnä taloudellisiin tavoitteisiin ja vaikuttavuuteen, tietojohtamiseen, digipalveluihin sekä eri hauissa toteutettavien hankkeiden keskinäiseen yhteyteen.

Tulevaisuuden sotekeskus –hakemuksissa STM jatkaa hankkeiden toteutusaikaa kahdella kuukaudella (31.12.2022 saakka), joten avustushakemusta on mahdollista päivittää tämä muutos huomioiden.

Hakemuksia Tulevaisuuden sote-keskus –valtionavustushakuun jätettiin määräaikaan mennessä 23 ja rakenneuudistusta tukevan alueellisen valmistelun valtionavustushakuun 24. Rakennehankkeisiin on varattu 120 milj. euroa ja jätettyjen hakemusten yhteissumma on 158 milj. euroa. Tulevaisuuden sote-keskushankkeisiin varattu rahamäärä on 70 milj. euroa ja hakemusten yhteissumma on hieman yli 70 milj. euroa.


Lisätietoja antaa
Kari Hakari, osastopäällikkö Kari Hakari, [email protected]


Valtionavustukset ovat valtion tukea alueelliseen sote-valmisteluun. Sote-uudistuksessa tähdätään samanaikaisesti sekä palvelujen kehittämiseen että rakenteiden uudistamiseen.

Lue lisää:

Sivun alkuun