Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Ministeri Saarikon erityisavustajiksi Elina Das Bhowmik ja Satu Mäki-Lassila

Sosiaali- ja terveysministeriö
28.6.2018 8.56
Uutinen

Perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikon uudet erityisavustajat ovat Elina Das Bhowmik (1.7.2018 alkaen) ja Satu Mäki-Lassila (11.6.2018 alkaen).

Elina Das Bhowmik (41) siirtyy erityisavustajan tehtävään Keskustan eduskuntaryhmästä, missä hän on toiminut talous- ja työllisyyspolitiikan asiantuntijana. Aikaisemmin  Das Bhowmik on työskennellyt mm. Insinööriliitossa, Ekonomiliitossa ja kansanedustajan avustajana. Das Bhowmik on koulutukseltaan maatalous-metsätieteiden maisteri ja tradenomi. Das Bhowmik avustaa ministeriä erityisesti STM:n kärkihankkeisiin, sosiaalihuoltolakiin, ympäristöterveyteen sekä alkoholi- ja päihdekysymyksiin liittyvissä asioissa.

Satu Mäki-Lassila (48) siirtyi perhe- ja peruspalveluministerin erityisavustajaksi pääministerin esikunnasta.  Mäki-Lassila on toiminut aiemmin muun muassa erityisavustajana ulkoministeriössä sekä neuvottelevana virkamiehenä opetus- ja kulttuuriministeriössä. Koulutukseltaan Mäki-Lassila on yhteiskuntatieteiden maisteri ja sosiaalityöntekijä.  Mäki-Lassila avustaa ministeriä erityisesti sote-uudistukseen, terveydenhuoltojärjestelmään, terveysalan kasvustrategiaan, kansainvälisyyteen ja tasa-arvoon liittyvissä kysymyksissä.

Ministeri Saarikon erityisavustajana aiemmin toimineet Hanna-Maija Kause ja Riikka Pirkkalainen ovat siirtymässä toisiin tehtäviin. Kause aloittaa 1.7. 2018 johtavana asiantuntijana Akavassa. Riikka Pirkkalainen valittiin Suomen Keskustan puoluesihteeriksi puoluekokouksessa 9.6. ja aloitti tehtävässä välittömästi.

Lisätietoja

Elina Das Bhowmik, p. 0295 163 109, [email protected]
Satu Mäki-Lassila, p. 0295 163 110, [email protected]

Annika Saarikko alueuudistus-arkisto
Sivun alkuun