Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Maakuntien sote-valmistelun tueksi asiakirjamalleja

Sosiaali- ja terveysministeriö
9.3.2018 13.28
Uutinen

Sote-uudistuksen kansallisessa valmistelussa laaditaan suuntaa antavaa ohjeistusta ja asiakirjamalleja maakuntien valmistelutyön tueksi.

Sosiaali- ja terveysministeriön sote-palveluntuottajien työryhmä on valmistellut asiakirjamalleja yhteistyössä eri alojen asiantuntijoiden kanssa. Asiakirjamallit liittyvät sosiaali- ja terveyspalvelujen valinnanvapauteen. Asiakirjamallit auttavat maakuntia palveluntuottajille asetettavien ehtojen laatimisessa. Asiakirjamallien käyttö ei ole velvoittavaa ja maakunnat voivat halutessaan hyödyntää niitä.

Sosiaali- ja terveysministeriö järjestää kuulemistilaisuuden 14.3 sosiaali- ja terveyskeskusten asiakirjamalliluonnoksista.  Kuulemistilaisuuteen on kutsuttu tulevien maakuntien sekä yksityisten ja kolmannen sektorin palveluntuottajien edustajia.

Tilaisuudessa käsitellään seuraavia sote-keskusten toimintaa koskevia asiakirjoja:

1. Maakunnan tekemän hallintopäätöksen malliehdot (luonnos)
2. Hallintopäätöksen liitteeksi tuleva palvelukuvausmalli (luonnos)
3. Palveluntuottajan ja maakunnan välillä laadittavan sopimuksen mallipohja (luonnos).

Kuulemistilaisuudessa osallistujat voivat tuoda esiin näkökulmia, joita malliasiakirjojen jatkovalmistelussa pitää ottaa huomioon. Saadun palautteen pohjalta malliasiakirjoja täydennetään. Lisäksi palautetta hyödynnetään suun terveydenhuollon, asiakassetelipalvelujen ja henkilökohtaisella budjetilla tuotettujen palvelujen asiakirjamallien valmistelutyössä.   Asiakirjamallit lähetetään vielä laajemmalle lausuntokierrokselle.

Maakunnan ja palveluntuottajien yhteistyöhön liittyvät asiakirjamallit valmistuvat kesäkuussa 2018.

Luonnosversiot sosiaali- ja terveyskeskusten asiakirjamalleista:

Lisätietoja:
erityisasiantuntija Anne Arvonen, p. 0295 163285
erityisasiantuntija Anne Whellams, p. 0295 163546

Sivun alkuun