Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Maakuntien sote-valmistelun tueksi asiakirjamalleja

Sosiaali- ja terveysministeriö
3.4.2018 10.18
Uutinen

Sote-uudistuksen kansallisessa valmistelussa laaditaan asiakirjamalleja tulevien maakuntien tueksi. Asiakirjamallien luonnokset lähetetään lausunnolle 3. huhtikuuta. Lausuntoaikaa on 3.5.2018 saakka.

Sosiaali- ja terveysministeriön sote-palveluntuottajien työryhmä on valmistellut asiakirjamalleja yhteistyössä eri alojen asiantuntijoiden kanssa. Asiakirjamallit liittyvät sosiaali- ja terveyspalvelujen tulevaan valinnanvapauteen. Asiakirjamallit auttavat maakuntia palveluntuottajille asetettavien eh-tojen laatimisessa. Asiakirjamallien käyttö ei ole velvoittavaa, mutta maakunnat voivat halutessaan hyödyntää niitä.

Nyt lausunnolle lähtevät asiakirjamallien luonnokset ovat sosiaali- ja terveyskeskusten toimintaa koskevia asiakirjoja: maakunnan tekemän hallintopäätöksen malliehdot, hallintopäätöksen liitteeksi tuleva palvelukuvausmalli ja palveluntuottajan ja maakunnan välillä laadittavan sopimuksen malli-pohja.

Saatujen lausuntojen perusteella malliasiakirjoja täydennetään. Lisäksi lausuntoja hyödynnetään suun terveydenhuollon, asiakassetelipalvelujen ja henkilökohtaisella budjetilla tuotettujen palvelujen asiakirjamallien valmistelutyössä.   

Maakunnan ja palveluntuottajien yhteistyöhön liittyvät asiakirjamallit valmistuvat kesäkuussa 2018.

Lausuntopyyntö, webropol-kysely sekä luonnokset sosiaali- ja terveyskeskuksen asiakirjamalleista ovat osoitteessa stm.fi/lausuntopyynnot


Lisätietoja:

erityisasiantuntija Anne Whellams, p. 0295 163546
erityisasiantuntija Anne Arvonen, p. 0295 163285
erityisasiantuntija Linda Soikkeli, p. 0295 163295

Sivun alkuun