Hyppää sisältöön
Media

Regeringen diskuterade planen för avveckling av coronarestriktionerna och ska skicka ut den på en öppen remiss för kommentarer

statsrådets kommunikationsavdelning
Utgivningsdatum 7.4.2021 22.22 | Publicerad på svenska 8.4.2021 kl. 10.11
Pressmeddelande 217

Vid sin överläggning den 7 april diskuterade regeringen planen för avveckling av de restriktioner och rekommendationer som införts till följd av coronavirusepidemin. I planen ingår också en riktgivande tidsplan.

Syftet med planen är att för allmänheten, företagen och olika sammanslutningar lägga fram tydliga visioner om hur samhället gradvis ska öppnas. Restriktionerna avvecklas med hänsyn till epidemiläget. Det är möjligt att göra om vi alla följer gällande restriktioner och rekommendationer.

Regeringen fortsätter att behandla utkastet till plan med alla riksdagspartier torsdagen den 8 april. Utkastet diskuteras i Ständerhuset med början klockan 10.

Därefter görs det utifrån diskussionen ändringar i utkastet till plan. Efter att ändringarna är gjorda publiceras planen med bilagor på statsrådets webbplats fredagen den 9 april.

Samtidigt inleds ett remissförfarande där alla intresserade har möjlighet att kommentera och yttra sig över planen i en veckas tid.

Regeringen berättar närmare om planen och möjligheten att kommentera den vid en presskonferens. Vi meddelar tidpunkten för presskonferensen senare. Regeringen offentliggör den slutliga planen efter att ha behandlat yttrandena och kommentarerna.


Ytterligare information: Päivi Anttikoski, statsrådets kommunikationsdirektör, tfn 040 536 4821
 

Sivun alkuun