Hyppää sisältöön
Media

YK:n huume- ja rikostoimiston pääjohtaja huumekontrollista

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 6.9.2006 7.40
Tiedote -

Huumekontrollin avaimet ovat huumeiden väärinkäytön ehkäisyssä sekä huumeiden käyttäjien hoitoon ohjauksessa ja kuntoutuksessa. Valitettavasti tällä hetkellä huomiota kiinnitetään pääasiassa huumeiden tarjonnan rajoittamiseen ja huumeiden välittäjien jäljittämiseen, sanoi YK:n huume- ja rikostoimiston päällikkö Antonio Maria Costa puhuessaan EU:n huumausainekokouksessa Turussa 6. syyskuuta.

- Koko yhteiskunnan on osallistuttava huumeongelmien ratkaisemiseen. Asiaa ei saa jättää yksinomaan ns. huumeasiantuntijoiden käsiin. Me kaikki olemme vastuussa lastemme, työtovereidemme ja lähipiirimme hyvinvoinnista.

- Palasin juuri Afganistanista, jossa oopiumin viljely nousi 60 % viime vuonna ja tilanne on pahenemassa. Afganistanissa tuotetaan tällä hetkellä 90% maailman heroiinista. Levottomat olot, huumeet, rikollisuus ja korruptio ovat lamauttaneet koko maan.

Pääjohtaja Costa totesi myös, että EU-puheenjohtajamaan Suomen ja Venäjän yhteistyö huumeongelmien ehkäisyssä on arvokasta. Suomalaiset ovat olleet mukana keräämässä arvokasta tilastotietoa huumeiden väärinkäytöstä Luoteis-Venäjältä. YK tarvitsee lisää tämänlaista yhteistyötä.

Sivun alkuun