Hyppää sisältöön
Media

Valtiosihteeri Kostiainen eurooppalaisen työelämän kehittämisestä

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 29.6.2006 8.25
Tiedote -

Suomen EU-puheenjohtajakausi mahdollistaa uudenlaiset avaukset paremman ja terveemmän työelämän puolesta. Euroopan kehityksen kannalta on tärkeää tehdä kaikki mahdollinen työllisyysasteen nostamiseksi ja työn- ja perhe-elämän yhteensovittamiseksi. Tämän saavuttamiseksi tarvitaan uudenlaista hallintorajat ylittävää ajattelua, yhteistyötä ja toimia, kiteytti valtiosihteeri Leila Kostiainen torstaina Espoossa pitämässään puheessa. Valtiosihteeri Kostiainen puhui Euroopan unionin jäsenmaiden työterveyden ja työsuojelun asiantuntijoiden kokouksessa.

Euroopan väestörakenteeseen liittyvät haasteet, kuten eläketurvan kestävä rahoitus, on osaltaan ratkaistavissa työelämää kehittämällä. Yhä useampi on vakuuttunut siitä, että työ on parasta sosiaaliturvaa. Työ suojaa köyhyydeltä ja sosiaaliselta syrjäytymiseltä ja pitää yllä terveyttä. Tämä kuitenkin edellyttää, että työpaikoilla panostetaan hyvään johtamiseen, haastavaan työhön ja hyvään työilmapiiriin. Kun hyvän työpaikan ominaisuuksia tuetaan vielä tarvittavilla terveyspalveluilla, on meillä kaikki mahdollisuudet pidentää elinikäistä työssäoloaikaa, painotti valtiosihteeri Kostiainen.

Perinteisessä kansanterveyspolitiikassa keskustelu työn ja työelämän vaikutuksesta terveyteen ja työkykyyn on ollut vähäisempää. Työterveyden ja työturvallisuuden sektorilla on ollut tyypillistä tarkastella terveyttä, työkykyä ja työolosuhteita perinteisestä terveyden ja turvallisuuden näkökulmasta. Toivottavasti eri sektoreiden näkökulmat laajenevat ja nähdään yhteiset tavoitteet, sillä työelämää ja työoloja pitää kehittää kokonaisuutena. Näin pystymme muuttamaan myös toimintatapoja sekä kansallisesti että EU-tasolla.

Eri politiikanlohkojen synergian hyödyntäminen edellyttää yhteisiä tavoitteita. Yhteisiksi tavoitteiksi Euroopan unionissa voidaan asettaa työikäisten miesten ja naisten terveydentilan parantaminen, työllisyyden parantaminen, työelämän vetovoiman lisääminen ja työurien pidentäminen. Muutosten tulee ulottua yhteiskunnan kaikille alueille, myös itse työpaikoille, joissa päätetään työyhteisöjä koskevat asiat, muistutti Kostiainen.

Lisätietoja:
Johtaja Erkki Yrjänheikki, STM, puh. 050 506 5451

Sivun alkuun